ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ 2014 Για τάμπλετ

Συν Θεώ πάντοτε και του αναβαθμισμένου Μελωδού συνεργούντος βεβαίως, ολοκληρώθηκε η καταγραφή της Μεγάλης Εβδομάδος 2014 για ΤΑΜΠΛΕΤ, την οποία έκανα για τις προσωπικές μου ανάγκες, και για όποιον ενδιαφέρεται βεβαίως βεβαίως.
Το παρακάτω αρχείο προορίζεται για τους έχοντας την 8η αναβαθμισμένη έκδοση του ΜΕΛΩΔΟΥ και περιέχει σε ΑΡΧΕΙΑ ΜΕΛΩΔΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ξεχωριστά για την κάθε ακολουθία, και μετά το κατέβασμα θα πρέπει να αποσυμπιεσθεί.  Τα μέλη όλα αξίζει τον κόπο να τα ακούσετε με τον Μελωδό. Είναι ολοκληρωμένη η όλη αυτή εργασία.
Όλα τα αρχεία σε  pdf βρίσκονται στο τέλος του παρόντος άρθρου.
Γράφω 2014 διότι στα αρχεία υπάρχουν και άπαντα τα κείμενα όπως θα δείτε καθώς και τα συναξάρια, ώστε να ψάλλουμε χωρίς να ψάχνουμε.
Για κάθε ενδεχόμενο βέβαια εμείς στην Κουλούρα έχουμε και τα σχετικά σε φυσική μορφή, καθώς και δύο ταμπλετ καθόσον ψάλλουμε δίπλα και όχι απέναντι, ενώ πάντοτε μας τιμούν με τη πολύτιμη βοήθειά τους Φίλοι και Καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες από την Κουλούρα.
Η μουσική καταγραφή είναι αναλυτική (διότι αυτήν γνωρίζω και είμαι αυτοδίδακτος) κυρίως σε σύντομο αλλά και Μελωδικά γραμμένα τα μέλη, καταγράφοντάς τα όπως τα ψάλλω χωρίς να πολυσκέφτομαι μουσικά, και τονισμένα μουσικά όπως τονίζονται νοηματικά, κάτι που βοηθά στην απόδοση καθώς και στην κατανόηση των ψαλλόμενων ύμνων.
Επίσης υπάρχουν πάμπολλες τροποποιήσεις για τον περιορισμό των μελών μέχρι 1,5 οκτάβα το πολύ πολύ που είναι και η ομοιογενής φωνητική μου έκταση, αλλά και για την αποφυγή φωνητικής κούρασης.
Χρησιμοποίησα τις μέχρι σήμερα Ιεροψαλτικές μου γνώσεις ακούσματα και εμπειρίες, συμψάλλοντας για πρώτη φορά το 1979-1980 με τον Φίλο μου τον κ. Αναστάσιο Καγκαρά ( τότε Πρωτοψάλτη και Καθηγηγή Μουσικής στην Αγία Κυριακή Σερβίων Κοζάνης που είναι το ‘’γυναικοχώρι μου’’ και σήμερα Πρωτοψάλτη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης).
Επίσης μελετώντας πάμπολλες από τις σχετικές νεώτερες εκδόσεις βιβλίων, καθώς και τα 34 μου χρόνια ψαλτικής πείρας στα χωριά της Βέροιας, με τα τελευταία 25 χρόνια στην Κουλούρα.
Επισυνάπτω τα αρχεία, με τη διευκρίνηση πως δεν έχω τα της Μ. Δευτέρας, Μ. Τρίτης & Μ. Τεάρτης πρωί.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά από καρδίας το Μέλος του φόρουμ και Μελωδογράφο (που δεν θέλει δημοσιοποίηση), που με βοήθησε πάρα πολύ κάνοντας τις απαιτούμενες διορθώσεις, καθώς και τον Πατέρα Μάξιμο, ο οποίος μου συνέστησε και τις πάμπολλες τελευταίες διορθώσεις που μας ξέφυγαν, ώστε οι αναρτήσεις να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πληρότητα και ορθότητα.
Επίσης ευχαριστώ από καρδίας και όλα τα Μέλη του Ψ. που με τις αναρτήσεις των και με τις συμβουλές των με βοήθησαν στις καλύτερες επιλογές μου, καθώς και στην ανάρτηση των στο Ψ., διότι ένα ‘’φεγγάρι’’ προβληματιζόμουνα σοβαρά ακόμη και την μη ανάρτησή των.
Διευκρινίζεται, πως όλα τα Μουσικά Βιβλία της Μ. Εβδομάδος είναι εξαίρετα και αυτά θα πρέπει η πρώτη προτίμηση, και οι δικές μου καταγραφές έγιναν λόγω των προσωπικών μου φωνητικών αδυναμιών, να ψάλλω τα γραμμένα από τα Βιβλία, καταγράφοντας αυτά που ψάλλω.
Εύχομαι σε όλα τα Μέλη καλή Υγεία και καλή Δύναμη και με τις Ευχές και τις Προσευχές όλων των Πατέρων του Μελωδού.
Βασίλης Κιαμηλίδης

 


You can leave comments by clicking here, leave a trackback at https://melodos.com/bibliothiki/wp-trackback.php?p=1259 or subscribe to the RSS Comments Feed for this post.