Πως βάζουμε Σελιδοδείκτες στα PDF (Μελωδού ή γενικά)

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ:

Αρχικά θα χρειαστεί να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε ένα από τα παρακάτω βοηθητικό πρόγραμμα που είναι δωρεάν.

1) Ή το πολύ καλό foxit Reader και μπορούμε να το κατεβάσουμε εδώ: https://www.foxitsoftware.com/pdf-reader/

2) ή το PDF-XChange Viewer από εδώ: http://www.tracker-software.com/product/pdf-xchange-viewer αν δεν το κατεβάσαμε ήδη γιατί το χρησιμοποιούμε και για να μετατρέπουμε τα pdf σε εικόνες για το OCR.

 

ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αφού δημιουργήσουμε το pdf από το έγγραφο του Μελωδού κατά τα γνωστά. (Αρχείο -> Εκτύπωση -> doPDF ή άλλο), ανοίγουμε το pdf με το πρόγραμμα με το foxit Reader ή το PDF-XChange Viewer, που εγκαταστήσαμε στα ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ.

Αν δεν φαίνονται τα εργαλεία του για τους σελιδοδείκτες πατάμε στο μενού View->Navigation Panels->Bookmarks για το foxit reader ή στο μενού View -> Bookmarks για το PDF-XChange Viewer και εμφανίζονται στα αριστερά κάθετα.

Πάμε στην σελίδα για την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε σελιδοδείκτη, και στα εργαλεία Bookmarks πατάμε το κουμπί “Save the current view as a Bookmark” για το foxit ή το “New” για το PDF-XChange Viewer και στο πεδίο που εμφανίζεται σαν Untitled γράφουμε το όνομα του Σελιδοδείκτη.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να κάνουμε όλους τους σελιδοδείκτες.

Τέλος αποθηκεύουμε το pdf έγγραφο από το μενού File -> Save η Save As..

Τώρα το pdf μας έχει και Σελιδοδείκτες!


You can leave comments by clicking here, leave a trackback at https://melodos.com/bibliothiki/wp-trackback.php?p=41450 or subscribe to the RSS Comments Feed for this post.