Εγγραφή ήχου η βίντεο από το Μελωδό σε mp3 ή άλλο τύπο

Το θέμα εδώ πραγματεύεται το πως μπορείς να ηχογραφήσεις η/και να βιντεοσκοπήσεις την μουσική έξοδο του Μελωδού ή και οποιουδήποτε άλλου προγράμματος.

Δηλαδή την ώρα που παίζει το Μελωδός να γίνεται παράλληλα και αποθήκευση σε mp3 ή άλλης μορφής ακουστικό ή οπτικό αρχείο.

 

Α) ΜΟΝΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

Υπάρχουν διάφορα ελεύθερα προγράμματα για το σκοπό αυτό. το καλύτερο νομίζω είναι το Audacity .

Αφού το κατεβάσεις και το εγκαταστήσεις, τρεξτο και άν έχεις Windows Vista, 7, 8 , 8.1 ή 10 τότε

όπως φαίνεται και στην εικόνα, επέλεξε για συσκευή ήχου το «Windows WASAPI». Αν έχεις XP επέλεξε το »Stereo Mix» ή «What U Hear» ή DirectSound.

Επέλεξε και για μικρόφωνο εγγραφής την έξοδο των ακουστικών ή των ηχείων.

Πάτησε την Εγγραφή για να ξεκινήσει η εγγραφή και αμέσως μετά βάλε το Μελωδό να παίζει. Μόλις τελειώσει το μέλος πάτησε το Στόπ για να σταματήσει η εγγραφή στο Audacity. Τα κενά μπορείς εύκολα να τα αφαιρέσεις από το τελικό αρχείο επιλέγοντας τα και κάνοντας διαγραφή.

Τέλος από το μενού Αρχεό του Audacity, επιλέγεις «Export Audio» για να αποθηκεύσεις στην μορφή που θέλεις τον ήχο. Μπορεί εδώ να σου ζητήσει να κατεβάσεις και τον κωδικοποιητή αν δεν τον έχει ήδη πχ Lame_enc.dll, ακολούθησε τις οδηγίες για να τον εγκαταστήσεις και να τον συνδέσεις με το Audacity.

Αν θες κάτι πιο επαγγελματικό πρέπει να διαθέσεις ένα μικρό ποσό (περίπου 20 ευρώ) και συνιστώ το Total Recorder ως πιό επαγγελματικό εργαλείο αλλά χωρίς σοβαρή διαφορά από το Audacity.

 

Β) ΟΠΤΙΚΟ-ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Εάν θέλεις να γράψεις και σε βίντεο την εικόνα του Μελωδού μαζί με τον ήχο, μπορείς να χρησιμοποιησεις κάποιο από τα ελεύθερα προγράμματα όπως το  VSDC ή κάτι πιό επαγγελματικό όπως το Camtasia, το Total Recorder VideoPro ή το Captivate.