Εγγραφή ήχου και βίντεο από το Μελωδό

Υπάρχουν κάποια ελεύθερα και αξιόλογα προγράμματα επαγγελματικών προδιαγραφών για να κάνετε εγγραφή αυτών που παίζει το Μελωδός.

Α) Για εγγραφή της οθόνης  σε ΒΙΝΤΕΟ και ΗΧΟ.

  1. Το καλύτερο, αν και λέει ότι στην ελεύθερη έκδοση εισάγει κάποιο υδατογράφημα είναι το https://www.videoproc.com/. και επιπλέον με πολλές ικανότητες μετατροπής και επεξεργασίας video και audio και το πιο φτηνό αν αγοραστεί.
  2. Πολύ καλό και εντελώς ελεύθερο για οποιαδήποτε χρήση: https://obsproject.com/. Η αρχική ρύθμιση είναι να πατήσετε στο “Πηγές” το + και να προσθέσετε το “Καταγραφή οθόνης”
  3. Ελεύθερο ή με αγορά για επαγγελματική χρήση: https://www.nchsoftware.com/capture/index.html. Η ρύθμιση που πρέπει να γίνει για να ηχογραφεί σωστά τον ήχο είναι από το μενού του “Tools -> Audio settings” όπου στην επιλέγουμε το Speakers και αποεπιλέγουμε το microphone.

Για δημιουργία μικρών αρχείων ρυθμίστε και στα δύο να καταγράφουν με 10 FPS (frames per second) και ρυθμό μετάδοσης video 1.000kbps που είναι υπεραρκετά για το Μελωδό.

Προγράμματα επί πληρωμή είναι τα επόμενα: το Total Recorder VideoPro, το Camtasia, ή το Captivate.

Β) ΓΙΑ εγγραφή μόνον ΗΧΟΥ.

1) Ένα πολύ απλό και καλό το SoundTap θα το βρείτε εδώ: https://www.nch.com.au/soundtap/

2) Για ηχογράφηση ήχου με δυνατότητες επεξεργασίας της ηχογράφησης, κορυφαίο είναι το Audacity . που είναι δωρεάν.

Όταν ανοίξει, στο παράθυρο του:

όπως φαίνεται και στην εικόνα, επέλεξε για συσκευή ήχου το “Windows WASAPI”. Αν έχεις XP επέλεξε το “Stereo Mix” ή “What U Hear” ή DirectSound.

Επέλεξε και για μικρόφωνο εγγραφής την έξοδο των ακουστικών ή των ηχείων.

Πάτησε την Εγγραφή για να ξεκινήσει η εγγραφή και αμέσως μετά βάλε το Μελωδό να παίζει. Μόλις τελειώσει το μέλος πάτησε το Στόπ για να σταματήσει η εγγραφή στο Audacity. Τα κενά μπορείς εύκολα να τα αφαιρέσεις από το τελικό αρχείο επιλέγοντας τα και κάνοντας διαγραφή.

Τέλος από το μενού Αρχεό του Audacity, επιλέγεις “Export Audio” για να αποθηκεύσεις στην μορφή που θέλεις τον ήχο. Μπορεί εδώ να σου ζητήσει να κατεβάσεις και τον κωδικοποιητή αν δεν τον έχει ήδη πχ Lame_enc.dll, ακολούθησε τις οδηγίες για να τον εγκαταστήσεις και να τον συνδέσεις με το Audacity.


You can leave comments by clicking here, leave a trackback at https://melodos.com/bibliothiki/wp-trackback.php?p=37801 or subscribe to the RSS Comments Feed for this post.