Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη Μελωδού
header image

 

 

 
 

Η Ψηφιακή Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη του Μελωδού

Η Βιβλιοθήκη του Μελωδού προσφέρει στους χρήστες του Μελωδού, μία πλούσια συλλογή μουσικών βιβλίων σε μορφή βιβλίων και αρχείων Μελωδού. Τους δίνει την δυνατότητα να ανταλλάσσουν βιβλία και μουσικά έγγραφα που δημιούργησαν οι ίδιοι ή μετέφεραν σε μορφή Μελωδού από παλαιά βιβλία που κατέχουν και που έληξε ο χρόνος προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα τους δίνει την δυνατότητα να ανταλλάσσουν μουσικές ή άλλες γραμματοσειρές, πρότυπα εγγράφων, κλίμακες, αρκτικές μαρτυρίες, πρότυπα OCR, μουσικές θέσεις, λίστες, υφές, προφίλ φωνών, ρυθμούς και ότι άλλο παράγει και χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Μελωδός.

Θα εμπλουτίζεται συνεχώς με παλαιά σπάνια βιβλία που σαρώθηκαν και μετατράπηκαν σε μορφή Μελωδού και με νεότερα που οι συγγραφείς τους ανεβάζουν εδώ. Σκοπός είναι να ανέβουν όλα τα γνωστά παλαιά κλασσικά βιβλία σε μορφή Μελωδού που αριθμούνται περίπου στα 150 βιβλία. Για κάθε βιβλίο ή μουσικό έγγραφο υπάρχει μια περιγραφή για τον συγγραφέα, το περιεχόμενο, μια φωτογραφία και ότι άλλο κρίνει σημαντικό ο εκάστοτε Μελωδογράφος.

Τα βιβλία είναι σε μορφή αρχείων Μελωδού και ως εκ τούτου είναι πεντακάθαρα, υπόκεινται σε αλλαγή μεγέθους γραμματοσειρών, μπορούν να εκτελεστούν και γενικά έχουν όλες τις δυνατότητες επεξεργασίας ως έγγραφα του Μελωδού. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι άρτια ορθογραφικά και ακουστικά ώστε να είναι έτοιμα για χρήση και σε κάποια προστίθενται τα ισοκρατήματα που αν δεν τα θέλει τα απενεργοποιεί ο χρήστης. Εάν θέλει ο Μελωδογράφος μπορεί να παραθέσει το ίδιο Βιβλίο ή έγγραφο σε μορφή pdf για αυτούς που δεν έχουν ακόμη τον Μελωδό.

© Το ψηφιακό περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης υπόκειται στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Η πρόσβαση σε αυτό προσφέρεται μόνο για προσωπική, εκπαιδευτική ή ερευνητική χρήση. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε εμπορική χρήση του χωρίς την άδεια των εκάστοτε δημιουργών των έργων. Επίσης αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται από την δημοσίευση κάποιου βιβλίου ή εγγράφου ή άλλου αρχείου ας επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.

Για όσους δεν έχουν το πρόγραμμα Μελωδός επισημαίνεται ότι τα αρχεία τύπου .mel δεν ανοίγουν από κανένα άλλο πρόγραμμα (Acrobat, Word κλπ) παρά μόνον από τον Μελωδό.

Για όσους έχουν την έκδοση επίδειξης του Μελωδού επισημαίνεται ότι  δεν μπορούν να ανοίξουν άλλα έγγραφα Μελωδού, άρα και τα παρόντα, παρά μόνον αυτά που έχει ως παραδείγματα η έκδοση επίδειξης.

Για όσους έχουν τον Μελωδό επισημαίνεται ότι τα αρχεία τύπου Μελωδού που θα κατεβάσουν από εδώ, καλό είναι να αντιγραφούν μέσα στην Βιβλιοθήκη του Μελωδού στον τοπικό δίσκο. Αν είναι σε συμπιεσμένη μορφή πρέπει να αποσυμπιεστούν. Αν βρίσκονται μέσα σε φάκελο μετά την αποσυμπίεση μπορεί να αντιγραφεί απευθείας μέσα στην βιβλιοθήκη ο φάκελος. Αν είναι έγγραφα Μελωδού .mel καλό είναι να μπούνε μέσα σε κάποιο φάκελο ή Βιβλίο της Βιβλιοθήκης για σωστή ταξινόμηση.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν δικαιώματα πρόσβασης για να ανεβάζουν τα έργα τους στην βιβλιοθήκη ας επικοινωνήσουν στο [email protected].

Όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην μεταφορά βιβλίων σε Μελωδό ας επικοινωνήσουν στο πιο πάνω e-mail.

 ————————————————————————————————-

 Οδηγίες για Συντάκτες Άρθρων

Οι Μελωδογράφοι για να ανεβάσουν ένα νέο άρθρο πρέπει πρώτα να συνδεθούν από το «Σύνδεση», και να χρησιμοποιήσουν το «Προσθήκη Άρθρου» από το μενού που θα εμφανισθεί μετά την σύνδεση τους στο άνω μέρος της σελίδας. Κατόπιν γράφουν:

1) τον Τίτλο

2) την περιγραφή

3) με το «Προσθήκη Πολυμέσων» και «Εισαγωγή πολυμέσων» και «Μεταφόρτωση αρχείων» ανεβάζουν το αρχείο και από την «Συλλογή πολυμέσων» προσαρτούν το αρχείο αρκεί το κάθε αρχείο να μην είναι μεγαλύτερο από 200 Mbyte. Αν είναι μεγαλύτερο από 200 Mbyte ας επικοινωνήσουν για να λάβουν οδηγίες ανεβάσματος. Αν η διαδικασία μεταφόρτωσης του αρχείου βγάλει σφάλμα, αυτό συμβαίνει επειδή στο όνομα του αρχείου υπάρχουν σύμβολα που δεν υποστηρίζει το WordPress. πχ το απλό ΄ αντί για το τονισμένο γράμμα πχ Α΄ αντί για Ά.

4) για Φορμάτ επιλέγουν συνήθως το “Κανονικό”

5) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Επιλέγουν οπωσδήποτε την κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί το άρθρο και

6) Στο “Συζήτηση” ξε-τσεκάρουν το «Επιτρέπονται τα σχόλια» αν δεν θέλουν να γίνονται σχόλια κάτω από το Άρθρο. Αν δεν φαίνεται το “Συζήτηση” ώστε να το απενεργοποιήσετε πατήστε το «Επιλογές Προβολής» στο άνω μέρος και επιλέξτε το “Συζήτηση’.

Τέλος πατάτε το κουμπί «Δημοσίευση» στο άνω δεξιό μέρος της σελίδας για να δημοσιευτεί το Άρθρο στην Κατηγορία που επιλέξατε.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν θέλετε να βάλετε παραπομπή στο Άρθρο σας από κάποια άλλη σελίδα, πρέπει να περάσετε σε κατάσταση προβολής του Άρθρου (και όχι επεξεργασίας όπως ήταν κατά την σύνταξη) και από εκεί να αντιγράψετε την διεύθυνση που φαίνεται στον περιηγητή και να την επικολλήσετε στην παραπομπή.

———————————————

Πληροφόρηση. Στο κάτω μέρος της Βιβλιοθήκης δημοσιεύεται λίστα με τα τελευταία 30 άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην βιβλιοθήκη.

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site Επικοινωνία: [email protected]