Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για τους χρήστες Mac.
Το Μελωδός δεν τρέχει στα νέα Mac που έχουν επεξεργαστή Μ1 ή Μ2.

ΝΕΟΣ OΔΗΓΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - NEW KEY DRIVER

FOR WINDOWS 11

DOWLOAD

FOR WINDOWS 10

DOWLOAD


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ
Αυτή η ιστοσελίδα αναφέρεται στο πρόγραμμα Μελωδός με το οποίο μπορείτε να γράφετε και επεξεργάζεστε κείμενα Βυζαντινής μουσικής πολυπλεγμένα με κανονικά κείμενα ή να ανοίγετε τα έτοιμα που κάνουν άλλοι και να τα ακούτε έτσι ώστε να εκπαιδευτεί το αυτί σας στους 8 ήχους της Βυζαντινής μουσικής , όπως επίσης στον ρυθμό και την προσωδία της ψαλμωδίας. Αν έχετε λίγες γνώσεις από υπολογιστές με
Windows όπως πχ τον κειμενογράφο Word ή άλλο, μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση του Μελωδού από το 2ο κουμπί Λήψη! πιο κάτω που λέει ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ και αφού το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας μπορείτε να ακούσετε όλο το Αναστασιματάριο του Ιωάννου που είναι βασικό βιβλίο για νεοεισερχόμενους στην Βυζαντινή μουσική. Αργότερα που θα προχωρήσετε πιο πολύ μπορείτε αν θέλετε να αγοράσετε το πρόγραμμα για να βλέπετε περισσότερα κείμενα και να γράφετε και δικά σας.
Μια επίδειξη του τρόπου που εκτελεί τις Βυζαντινές μελωδίες το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στα βίντεο αυτής της σελίδας: https://melodos.com/bibliothiki/?cat=89

Ο δεύτερος τρόπος ωφέλειας είναι από την ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ όπου θα βρείτε ακολουθίες κάθε Κυριακής και Αγίων σε μουσικά κείμενα για να ψάλετε στην Εκκλησία. Αυτά ανεβαίνουν και σε μορφή pdf οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα το πρόγραμμα Μελωδός για να τα βλέπετε. Με το Μελωδό όμως μπορείτε επιπλέον να τα ακούτε παρακολουθώντας και την εκτέλεση των μουσικών κειμένων και έτσι να εκπαιδεύετε και το αυτί και το μάτι σας στα κείμενα της Βυζαντινής μουσικής.

"ΧΡΥΣΟΣ ΜΕΛΩΔΟΣ 2013-8"

     Κλειδί   μικρo-κλειδί

Αποκτήστε το Χρυσό Μελωδό 2013 μόνο με 299 ευρώ!

Για το μικρό κλειδί υπάρχει επιπλέον χρέωση 30 ευρώ.

Τα μεταφορικά όπως και τυχόν έξοδα μεταφοράς χρημάτων επιβαρύνουν τον αγοραστή.

Για επαγγελματική χρήση του Μελωδού στην έκδοση βιβλίων, υπάρχει μια μικρή επιπλέον χρέωση 150 ευρώ.

Οι έχοντες την έκδοση 2008 μπορούν να αναβαθμιστούν σε Χρυσό Μελωδό 2013 μόνο με 100 ευρώ!

   Αγορά!


Το "Χρυσός Μελωδός 2013 - 8" είναι εδώ !
Η 8η αναβάθμιση του Χρυσού Μελωδού 2013 με εισαγωγή 10 νέων λειτουργιών και επίλυση 25 δυσλειτουργιών. Λεπτομέρειες Εδώ.

 Οι επίσημοι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την κανονική έκδοση από εδώ:

 Λήψη !.

Οδηγίες για τους επίσημους χρήστες. Διαβάστε τις οδηγίες πριν κάνετε την εγκατάσταση:

Οδηγίες

ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ. Κατεβάσετε την έκδοση επίδειξης του Χρυσού Μελωδού 2013 - 8η από εδώ και δοκιμάσετε όλες τις λειτουργίες του, εκτός την αποθήκευση, δωρεάν:

 Λήψη !

Ανάλυση της αξίας του προγράμματος.

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΙΜΗ πρ.εκ. με έκπτ
Επεξεργαστής μουσικού και κανονικού κειμένου με πολλές δυνατότητες όπως Εύρεση, Ορθογραφία ... 200 53
Εισαγωγή μουσικού κειμένου με πένα 100 27
Μηχανή εκτέλεσης μουσικού κειμένου 200 53
Μηχανή εκτέλεσης συγχρονισμένου κειμένου 100 27
Μηχανή κατασκευής Κλιμάκων και ήχων  100 27
Δυναμική απεικόνιση μετροφωνίας 100 27
Ανάλυση και απεικόνιση της φωνής του ψάλτη 200 53
Μηχανή καταχώρησης, εύρεσης μουσικών θέσεων 100 27
Μηχανή γραφής και εκτέλεσης ρυθμών 50 13
OCR μουσικού και Ελληνικoύ πολυτονικού κείμενου 200 54
Παναρμόνιο (όργανο εκτέλεσης και Ισοκράτης) 200 53
Βιβλιοθήκη  150 40
Δεκάδες σπάνια παλαιά βιβλία σε Μελωδό, γραμματοσειρές, μουσικές συλλογές και άλλα πολλά θα ανεβαίνουν στο internet χωρίς επιβάρυνση.  Δωρεάν  Δωρεάν
ΣΥΝΟΛΟ   299 E
Συνολική έκπτωση 83 % !!!    

Το Μελωδός δεν χρηματοδοτήθηκε από πουθενά απολύτως. H τιμή του καθορίζεται από τα μεγάλα έξοδα για την κατασκευή του και φυσικά το αγοραστικό κοινό, που προς το παρόν είναι περιορισμένο. Αληθινά την κατασκευή του την αποδίδουμε στην πρόνοια του Θεού μόνον, αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες που χρειάσθηκε να ξεπεράσουμε χωρίς καμία απολύτως χρηματική ενίσχυση. Σκεφθείτε μόνο ότι το Μελωδός σαν αυτόνομο πρόγραμμα, που δηλαδή δεν στηρίζεται σε άλλα προγράμματα όπως το Word, είναι σχεδιασμένο με τα καλύτερα και τελευταίας γενιάς εργαλεία προγραμματισμού που υπάρχουν. Και φυσικά η απόλυτη αυτονομία του και τα στοχευμένα εργαλεία του στην μουσική είναι η δύναμη του χωρίς να υπολείπεται των άλλων δυνατοτήτων που έχουν τα γενικά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου.

 

Με λίγα λόγια

Το Χρυσός Μελωδός 2013 είναι η ένωση της μοναδικής μουσικής που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στον Ελλαδικό, Βυζαντινό, Μεσογειακό, Ανατολικό και Eρωπαϊκό χώρο σε βάθος αιώνων και έλαβε πολλές εκφάνσεις ως Εκκλησιαστική, κοσμική, Παραδοσιακή, Ανατολική μουσική, με την δύναμη της σημερινής τεχνολογίας των υπολογιστών.

Περιγραφικά στοιχεία 

Πιο συγκεκριμένα το Μελωδός είναι ένα πρόγραμμα που προορίζεται για την γραφή σε Βυζαντινή σημειογραφία, επεξεργασία, ανάλυση, σύνθεση, εκτέλεση, και δυναμική απεικόνιση της Βυζαντινής, παραδοσιακής, ανατολικής μουσικής αλλά και των μουσικών όλου του κόσμου αφού μπορεί ο χρήστης να δημιουργεί ήχους, κλίμακες για οποιαδήποτε μουσική του κόσμου.

Χειρίζεται το μουσικό κείμενο ως μουσικό και όχι ως απλό κείμενο μουσικών χαρακτήρων τύπου Word ή pdf, που όμως ταυτόχρονα εμπερικλείει όλες τις δυνατότητες μορφοποίησης που έχει οποιοσδήποτε σύγχρονος επεξεργαστής κειμένου τύπου Word, pdf κλπ.

Χρησιμοποιεί πολύ σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία για την εύκολη εισαγωγή του μουσικού κειμένου, δεκάδες όργανα για την εκτέλεση, πολλές μορφές ανάλυσης και απεικόνισης του μουσικού κειμένου σε εύληπτη μορφή, συνδυάζοντας το άκουσμα με ταυτόχρονα εξελισσόμενα και μεταβαλλόμενα διαγράμματα, σχήματα και παραστάσεις.

Εμπεριέχει Ισοκράτη και το πρόγραμμα με την ονομασία Παναρμόνιο, κάτι ανάλογο με το Αρμόνιο της δυτικής μουσικής αλλά για κλίμακες Βυζαντινής και παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής, αφού ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί τις κλίμακες που θέλει όπως πεντάφωνες, δωδεκάτονες κοκ. Μπορεί με ένα κλικ ο χρήστης να φορτώνει κλίμακες και ήχους, να επιλέγει συνδυασμούς οργάνων. Μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα πολλές φωνές ομαδοποιημένες σε διαφορετικούς φθόγγους ή νότες. Μπορεί ακόμη να εκτελεί και έλξεις σε κάθε φθόγγο.Το όργανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ισοκράτης.

Ενσωματώνει μηχανή OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων) για Βυζαντινές νότες και πολυτονικό κείμενο της Ελληνικής γλώσσας ταυτόχρονα. Έτσι μπορεί ο χρήστης να περάσει όλα τα μουσικά του βιβλία στον υπολογιστή πολύ γρήγορα και εύκολα σε μορφή κειμένων Μελωδού.

Έχει την Βιβλιοθήκη, ένα επιστέγασμα όλου του προγράμματος όπου μπορούν να βρίσκονται χιλιάδες έγγραφα και κείμενα και η εύρεση ενός θέματος να γίνεται σε δευτερόλεπτα με την χρήση των εργαλείων αναζήτησης. Η Βιβλιοθήκη ολοένα εμπλουτίζεται μέσω internet με νέα βιβλία για το Μελωδό.

Εμπεριέχει μηχανή βάσης μουσικών δεδομένων για την εύκολη καταχώρηση και ανεύρεση χιλιάδων παραδοσιακών μουσικών θέσεων της Βυζαντινής, παραδοσιακής ή άλλης μουσικής.

Ενσωματώνει την μηχανή συγχρονισμού των κειμένων με ηχητικά αρχεία (mp3, wav, wma κοκ) έτσι ώστε η εκτέλεση του εικονιζόμενου κειμένου να γίνεται από αληθινή φωνή ψάλτη ή τραγουδιστή.

Διαθέτει ισχυρή μηχανή αναζήτησης και εύρεσης μουσικών φράσεων μέσα στα έγγραφα.

Μπορεί ο χρήστης να δημιουργεί λίστες με παραπομπές μέσα σε έγγραφα στα οποία μεταβαίνει με ένα κλικ.

Κάνει ανάλυση στην φωνή του χρήστη που την εισάγει με μικρόφωνο και την απεικονίζει πάνω στην τρέχουσα κλίμακα για να διαπιστώνει και οπτικά ο χρήστης τι ακριβώς ψάλει και που βρίσκεται σε σχέση με την κλίμακα. Το ίδιο μπορεί να κάνει με ηχογραφημένες φωνές.

Έχει μηχανή αναγνώρισης σχημάτων και μετατροπή τους σε σημεία βυζαντινής σημειογραφίας. Έτσι με μια ταμπλέτα ή μια οθόνη touch screen και σχεδιάζοντας πάνω στην οθόνη η εισαγωγή μουσικού κειμένου γίνεται πολύ εύκολη και γρήγορη και χωρίς κόπο.

Αυτά επιγραμματικά. Γιατί πολλές ακόμη δυνατότητες περιβάλλουν το μοναδικό αυτό πρόγραμμα. 

Αγαπητέ, 

Ευελπιστώ ότι το Μελωδός θα σου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στην μουσική γνώση και πράξη, στην θεωρητική και πρακτική αντίληψη και την σύλληψη των βαθύτερων και δυσκολότερων τεχνικών της πατρώας μας μουσικής που παραμένει εν πολλοίς μαγική και μυσταγωγική και συνάμα άφθαστα όμορφη και ελκυστική όταν εκτελείται σωστά.

Σάββας Παπαδόπουλος

Hλ/Mηχ & Μηχανικός υπολογιστών

Ψάλτης της Ορθoδόξου Αγίας του Χριστού Εκκλησίας


τηλέφωνο  6945661066.

Επικοινωνία: info@melodos.com
Επικοινωνία: savvas.melodos@gmail.com

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site