Πλήρεις ακολουθίες όλου του 24ώρου, καθε ημέρα, τακτικές και έκτακτες.

Με διαβάθμιση από το Τυπικό της Μεγάλης Εκκλησίας Τ.Μ.Ε. (ενοριακό)
μέχρι το μοναστηριακό Τ.Α.Σ.

Επίλεξε ημ/νία και πάτησε "Υποβολή" για να πάρεις τις ακολουθίες.

Επιλεγμένη ημ/νία:

Επίλεξε τύπο ημερολογίου:

---------------------------------
Το Ημερολόγιο είναι δυναμικό και έχει γραφική απεικόνιση ημερών Σελήνης και νηστειών/καταλύσεων για κάθε ημέρα.
Η διαβάθμιση ισχύος των φαγητών είναι:
1.Κρεατικά
2.Γαλακτοκομικά
3.Ψάρια
4.Λαδερά-θαλασσινά
5.Αλάδωτα-αυστηρή νηστεία
Tρώμε τα είδη που φαίνονται στην εικόνα κάθε ημέρας και όσα έπονται σύμφωνα με την παραπάνω διαβάθμιση ισχύος και νηστεύουμε τα προηγούμενα είδη της διαβάθμισης.
---------------------------------
Tο κύριο σώμα κειμένων λήφθηκε από την http://glt.goarch.org/. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ως κύριο βοήθημα το "Σύστημα Τυπικού" του πρωτοπρεσβυτέρου Κων/νου Παπαγιάννη, απ' όπου και οδηγίες τυπικού.
Συντομογραφίες.
ΤΜΕ.
Τυπικὸν τῆς Μ.τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας (Βιολάκη), είναι αυτό που χρησιμοποιείται για την σύνταξη των ακολουθιών και για τις τις ενορίες.
ΤΑΣ. Τυπικὸν μονῆς ἁγίου Σάββα, από τα αρχαιότερα μοναστηριακά τυπικά.
ΤΑγΣ. Τυπικὸν Ἁγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.
ΤΚ. Τυπικὸν Κωνσταντίνου πρωτοψάλτου.
ΤΑ. Τυπικὸν τοῦ ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως.
ΤΔ. Τυπικὸν μονῆς Διονυσίου.
ΤΦ. Τυπικὸν μονῆς Φιλοθέου.
ΤΞ. Τυπικὸν μονῆς Ξηροποτάμου.
ΤΚω. Τυπικὸν μονῆς Κωνσταμονίτου.
ΤΠ. Τυπικὸν μονῆς ἁγίου Παύλου.
ΤΕ. Τυπικὸν μονῆς Εὐεργέτιδος.
ΤΣ. Τυπικὸν μονῆς Σωτῆρος Μεσσήνης.
ΤΡ. Τυπικὸν Γεωργίου Ρήγα.
ΖΤ. Ζητήματα Τυπικοῦ Γεωργίου Ρήγα.
---------------------------------
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!
1) Για να προστατευτούν τα μάτια από την UV ακτινοβολία της οθόνης (μέχρι και 0%! αν η οθόνη είναι OLED και η προβολή σε πλήρη οθόνη), στα κείμενα ρυθμίστε μαύρο υπόβαθρο με κίτρινα τα γράμματα του Χορού.
2) Για να εκτυπώσετε τα κείμενα, κάντε πρώτα άσπρο το υπόβαθρο και μαύρα τα γράμματα, και χρησιμοποιήστε τον Mozilla ή τον Edge (όχι τον Chrome γιατί εκτυπώνει και την εργαλειοθήκη).
3) Για να μετατρέψετε σε pdf στα Windows, εγκατστήστε στον υπολογιστή ένα εκτυπωτή pdf από τους δωρεάν πχ το dopdf ή το pdfill, και κάντε εκτύπωση σε αυτόν τον pdf εκτυπωτή, πάλι από Mozilla ή τον Edge.
4) Για να μετατρέψετε σε pdf στο Android, εγκατάστησε από το «Play store» το «Web To PDF Converter», και αφού ανοίξετε από αυτό την σελίδα κάντε εκτύπωση pdf.
////////////////////
Ευχαριστώ τον Θεό που με δυναμώνει να ολοκληρώσω αυτό το έργο.

Με τις Ακολουθίες του "Μελωδού" οι ψάλτες, οι αναγνώστες, μα και κάθε ενδιαφερόμενος φιλακόλουθος, έχουν πλήρεις όλες τις ακολουθίες της ημέρας, τακτικές και έκτακτες, κάθε ημέρα, όλο τον χρόνο, αδιαλείπτως! Eσπερινούς, όρθρους, Ώρες, θείες Λειτουργίες, Απόδειπνα κλπ!
Χωρίς την ανάγκη χρήσης οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος όπως Τυπικό, Εγκόλπιο, Ωρολόγιο, Απόστολο, Ψαλτήριο κλπ!
Μία δυνατότητα στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας προς δόξαν Θεού!
Γιατί όλα είναι δώρα του Θεού, και είναι στο χέρι μας να τα χρησιμοποιούμε σωστά ή λάθος.

Μία πρόταση προς την Εκκλησία (και την Πολιτεία).
Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών να την αφιερώσει στο να μάθουν τα παιδία το υγιές Internet με όλο αυτό τον τεράστιο θησαυρό της ζωής και των γραμμάτων που δεν υπήρξε ποτέ ξανά στο παρελθόν τόσο συγκεντρωμένος και υπερπλήρης, τόσο ευκολόχρηστος και εντελώς δωρεάν, από ψήγματα του οποίου μόνον, πλούτισαν και ευλογήθηκαν και αγαλίασαν εκατομμύρια ανθρώπων στο παρελθόν.
Γιατί το Internet θα το μάθουν τα παιδιά ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι να ξέρουν το υγιές internet σαν σύμβουλο και βοηθό αληθινό στις διάφορες περιστάσεις της ζωής τους, που θα τους ωφελήσει και όχι σαν εκμεταλευτή και έμπορο των αδυναμιών τους. Και να μην είναι απροετοίμαστοι μέσα στο πέλαγος, ούτε να ενοχοποιούν και δαιμονοποιούν κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ευλογία με την χάρη του θεού. Διότι σε αυτό φταίει και η άγνοια των αληθινών πραγμάτων, για την αποφυγή της οποίας εξάλλου, γράφτηκε και δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θησαυρός από τις περασμένες γενιές, προφητών, αποστόλων, ιεραρχών, αγίων, οσίων, σοφών, μορφωμένων και πεπαιδευμένων στην πράξη από την ζωή και τα πραγματικά περιστατικά της.
:) Σάββας (:
Οι Ακολουθίες είναι ακόμη στο στάδιο κατασκευής και συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία, ενώ διορθώνονται λάθη και παραλείψεις.
Αν εντοπίζετε λάθη ή παραλήψεις παρακαλώ ενημερώστε εδώ:

[email protected]