Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site

Τα χρώματα των σελίδων είναι προσεκτική επιλογή για την προστασία των ματιών από την ακτινοβολία της οθόνης.
Οι οδηγίες χρήσης βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας.
8ος αιώνας μΧ
701 - 800 μ.Χ. Πριν από 1200 χρόνια
Ιωάννου του Δαμασκηνού 676-749 μΧ
11ος αιώνας μΧ
1001 - 1100 μ.Χ. Πριν από 900 χρόνια
12ος αιώνας μΧ
1101 - 1200 μ.Χ. Πριν από 800 χρόνια
Άννα Κομνηνή 1083-1153 μΧ
13ος αιώνας μΧ
1201 - 1300 μ.Χ. Πριν από 700 χρόνια
Μανουήλ Φιλή 1275-1345 μΧ
Οδηγίες χρήσης

Στην παραπάνω λίστα υπάρχει μία χρονική κατάταξη με τα κείμενα.
Πατώντας στον κάθε σταθμό η το θέμα εμφανίζετε απ' ευθείας το κείμενο ή μία λίστα με παραπομπές στα κείμενα αν είναι πολλά, όπου πατώντας στην παραπομπή ανοίγει η τελική σελίδα με το κείμενο.

Στις σελίδες με τα κείμενα και στο πάνω μέρος υπάρχει μία εργαλειοθήκη για καθορισμό του μεγέθους και του χρώματος των γραμμάτων ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλα τα γράμματα για άνετη ανάγνωση. Ότι επιλέξουμε θα το θυμάται ο υπολογιστής την επόμενη φορά. Επίσης αν η ανάγνωση γίνεται από κοινό υπολογιστή η ταμπλέτα πατώντας το κουμπί με το "δακρυσμένη μάτι" έχουμε αυξημένη προστασία στα μάτια από την ακτινοβολία της οθόνης και το διάβασμα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστο. Βέβαια ο καλύτερος τρόπος πολύωρης ανάγνωσης είναι με e-book reader που έχει μηδενική ακτινοβολία. Πρέπει όμως το e-book να έχει την δυνατότητα σύνδεσης στο internet και ανάγνωσης σελίδων html.

Όταν ανοίγει ένα τελικό κείμενο είτε απ'ευθείας είτε πατώντας το κουμπί Κεφάλαιο, επειδή την ίδια στιγμή το ζητάει από τον Server ενδεχομένως να αργήσει λίγο να έρθει αν είναι πολύ μεγάλο ή αν η σύνδεση στο internet είναι αργή. Γι'αυτό περιμένουμε λίγο μέχρι να εμφανισθεί στην οθόνη με τις μορφοποιήσεις του.

Τα κείμενα είναι ακριβώς όπως τα έγραψαν και τα μίλησαν οι συγγραφείς τους και δεν περιέχουν απαριθμήσεις, παραπομπές και άλλες τέτοιες επινοήσεις των μεταγενέστερων για να μη διασπάται η συνοχή, η ροή, η ζωντάνια και η γλαφυρότητα του λόγου των πρωταγωνιστών.
Κατά καιρούς θα γίνεται εμπλουτισμός των κειμένων και με άλλα που δεν προλάβαμε.

π.Σ.Π.

Επικοινωνία: info@melodos.com

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site