Τα χρώματα των σελίδων είναι προσεκτική επιλογή για την προστασία των ματιών από την ακτινοβολία της οθόνης.
Οι οδηγίες χρήσης βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας.
11ος αιώνας μΧ
1001 - 1100 μ.Χ. Πριν ~900 χρόνια
12ος αιώνας μΧ
1101 - 1200 μ.Χ. Πριν ~800 χρόνια
Άννα Κομνηνή 1083-1153 μΧ
13ος αιώνας μΧ
1201 - 1300 μ.Χ. Πριν ~700 χρόνια
Μανουήλ Φιλή 1275-1345 μΧ
Οδηγίες χρήσης

Στην παραπάνω λίστα υπάρχει μία χρονική κατάταξη με τα κείμενα.
Πατώντας στον κάθε σταθμό η το θέμα εμφανίζετε απ' ευθείας το κείμενο ή μία λίστα με παραπομπές στα κείμενα αν είναι πολλά, όπου πατώντας στην παραπομπή ανοίγει η τελική σελίδα με το κείμενο.

Στις σελίδες με τα κείμενα και στο πάνω μέρος υπάρχει μία εργαλειοθήκη για καθορισμό του μεγέθους και του χρώματος των γραμμάτων ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλα τα γράμματα για άνετη ανάγνωση. Ότι επιλέξουμε θα το θυμάται ο υπολογιστής την επόμενη φορά. Επίσης αν η ανάγνωση γίνεται από κοινό υπολογιστή η ταμπλέτα πατώντας το κουμπί με το "δακρυσμένη μάτι" έχουμε αυξημένη προστασία στα μάτια από την ακτινοβολία της οθόνης και το διάβασμα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστο. Βέβαια ο καλύτερος τρόπος πολύωρης ανάγνωσης είναι με e-book reader που έχει μηδενική ακτινοβολία. Πρέπει όμως το e-book να έχει την δυνατότητα σύνδεσης στο internet και ανάγνωσης σελίδων html.

Όταν ανοίγει ένα τελικό κείμενο είτε απ'ευθείας είτε πατώντας το κουμπί Κεφάλαιο, επειδή την ίδια στιγμή το ζητάει από τον Server ενδεχομένως να αργήσει λίγο να έρθει αν είναι πολύ μεγάλο ή αν η σύνδεση στο internet είναι αργή. Γι'αυτό περιμένουμε λίγο μέχρι να εμφανισθεί στην οθόνη με τις μορφοποιήσεις του.

Τα κείμενα είναι ακριβώς όπως τα έγραψαν και τα μίλησαν οι συγγραφείς τους και δεν περιέχουν απαριθμήσεις, παραπομπές και άλλες τέτοιες επινοήσεις των μεταγενέστερων για να μη διασπάται η συνοχή, η ροή, η ζωντάνια και η γλαφυρότητα του λόγου των πρωταγωνιστών.
Κατά καιρούς θα γίνεται εμπλουτισμός των κειμένων και με άλλα που δεν προλάβαμε.

λίγα λόγια...

Δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα για τις προσωπικές μου ανάγκες και με χαρά την κοινοποιώ προς κοινόν όφελος. Για να έχω πρόχειρα όπου βρεθώ όλη την χριστιανική γραμματεία με ένα όμορφο και στυλάτο τρόπο παρουσίασης. Αυτό τον αμύθητο θησαυρό με την διδασκαλία του Χριστού, των Αποστόλων και όλων των Πατέρων της Εκκλησίας στην αυθεντική γλώσσα όπως μιλήθηκε και όπως διατυπώθηκε απευθείας από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές με χάρη, σοφία και ομορφιά.
Επιπλέον κείμενα της προ Χριστού εποχής όπως η παλαιά διαθήκη και της αληθινής ελληνικής φιλοσοφίας που είναι εισαγωγική παιδεία στην πολύτιμη γνώση (η λεγόμενη θύραθεν παιδεία), εμπλουτίζουν το περιεχόμενο.

Εδώ στο Μελωδό με γνώση δημιουργούμε ένα υγιές internet γεμάτο μεράκι, με την αγάπη του Χριστού την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την αγνότητα, την καλαισθησία, την δικαιοσύνη, την γνώση, την πρόοδο, την ψυχική τελειότητα και ομορφιά. Η χαρά μας είναι να τρέχει και να δυναμώνει ο λόγος του θεού στις ψυχές μας, στον καθένα μας, γνωρίζοντας ότι έτσι συνομιλούμε ασταμάτητα με τον μεγάλο #FOLOWER, τον ουράνιο πατέρα μας και άρα και μεταξύ μας.

Όσον αφορά την γλώσσα των κειμένων μια που αυτά διατίθενται στο πρωτότυπο κείμενο θα έλεγα ότι εκπλήσσομαι πόσο εύκολα μαθαίνουμε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρωσικά, τουρκικά, ιαπωνικά ακόμη και ...κινέζικα αλλά δεν μπορούμε να διαβάσουμε τουλάχιστον τα κείμενα της καινής διαθήκης στην αυθεντική τους γλώσσα που ονομάζεται κοινή διότι ήταν η απλή γλώσσα στην οποία μιλούσε όλος ο κόσμος την εποχή εκείνη, στην οποία μίλησαν ο ίδιος ο Χριστός και έγραψαν οι ίδιοι οι απόστολοι. Τα κείμενα που κατά 99% απαρτίζονται από γνωστές λέξεις, και το μόνο που χρειάζεται είναι μία εξοικείωση με τη σύνταξη που μπορεί γρήγορα να έρθει μετά από λίγων ωρών μελέτη.
Αυτά τα λίγα και ας εντρυφήσουμε στον ατίμητο θησαυρό.
Σ.Π.


Επικοινωνία: [email protected]