Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακαλύψεις της επιστήμης, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβινισμού είναι όχι απλώς ψευδής και σφαλερή αλλά πρόκειται για μία ειδωλολατρικού τύπου θρησκεία με πιστούς που την ακολουθούν έχοντας κλείσει τα μάτια τους στις επιστημονικές μεθόδους και διαδικασίες έρευνας και απόδειξης, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον για τον εφησυχασμό της συνείδησης τους στα τερατουργήματα που κάνουν στα εργαστήρια (αναφέρομαι στα πειράματα τους με ανθρώπινα εμβρυικά κύτταρα) με την δικαιολογία "αφού τα έκανε η τυχαιότητα στην φύση γιατί όχι και εμείς;" και δεύτερο φυσικά τα κέρδη από αυτά τα τερατουργήματα. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ακολουθούν ασυναίσθητα και ανεπίγνωστα το ρεύμα της εποχής (ακόμα και επιστήμονες) όπου "το φέρον σε φέρει και φέρου και φέρε". Το είδωλο ονομάζεται θεά Εξέλιξη. Και ασφαλώς πρόκειται για είδωλο αφού παρουσιάζεται σαν μία ανεξήγητη και απροσδιόριστη επιστημονικά τυφλή δύναμη, που μόνο όνομα έχει και όμως έκανε τα μεγαλύτερα "θαύματα" κατά τους οπαδούς της, όπως αυτό της δημιουργίας της ζωής και όλων όσων υπάρχουν γύρω μας. Ασφαλώς οι τοιούτοι θα θέλανε πολύ να αυτο-ονομάζονται άθεοι και να υπερηφανεύονται ως υπεράνω δήθεν θρησκειών και προκαταλήψεων, αλλά αυτό-γελοιοποιούνται αφού μετατρέπονται σε άκρατους ειδωλολάτρες όπως αποδεικνύεται τελικά. Γιατί ακριβώς το παραπάνω είναι ο ορισμός της ειδωλολατρίας, αλλά έχουν μαύρα μεσάνυχτα από τέτοιους ορισμούς και νομίζουν πως πιάσανε την γνώση από το ... πόδι. "Η ουν αμαρτία αυτών μένει".

Παραθέτουμε ένα εντελώς απλό παράδειγμα της απάτης που μπορεί να το καταλάβει και ένας αγράμματος: Η επιστήμη έχει μετρήσεις και ενδείξεις και αποδείξεις ότι η φυτική ζωή πάνω στη γη ξεκίνησε πριν 400-500 εκατομμύρια χρόνια, ενώ η ζωική πριν 300-400 εκατομμύρια χρόνια. (δες στο λίμα Φυτά και Ζώα της www.wikipedia.org) Παράλληλα, σε μια τελευταία ανακάλυψη βρέθηκε τμήμα σκελετού από δεινόσαυρο μήκους 26 μέτρων με χρονολόγηση πριν 205 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό το ζώο με μέγεθος μιας μπλε φάλαινας αριθμεί περί τα δέκα χιλιάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα (10.000.000.000.000.000) ! Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το συμπέρασμα ότι πως ταυτόχρονα με την έναρξη της ζωικής κυτταρικής ζωής ένα τέτοιο ζώο, με όσες παραβλέψεις και στρογγυλοποιήσεις και να γίνουν, είναι δυνατόν να πραγματώθηκε με την διαδικασία της εξέλιξης σε χρόνο 0; Μερικά τέτοια από τα πορίσματα της επιστήμης θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω για να δείξουμε την απάτη και την επιστημονική αγυρτεία που διαποτίζει αυτήν την αντιεπιστημονική θεωρία. Διότι πως νοείται σήμερα επιστήμονας οποιασδήποτε επιστήμης που δεν γνωρίζει θεωρία Στατιστικής και Πιθανοτήτων επιπέδου Γυμνασίου; Γιατί με ποια απλή λογική (η και επιστημονική) μπορεί να προκύψει ότι με την διαδικασία της (ψεύτο)εξέλιξης έφτασε ένα ζώο στα 10 χιλιάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα σε χρόνο 0 η έστω σε 50 η 100 εκατομμύρια έτη. Προσθέστε τώρα σε αυτά τα τελευταία πορίσματα της επιστήμης που υπολογίζει σε 1 τρισεκατομμύριο τα είδη οργανισμών και μικροοργανισμών ζώων και φυτών που υπάρχουν τώρα πάνω από την γη. Με όλα τα παραπάνω βάσιμα λοιπόν λέμε ότι, η "εξέλιξη" είναι θρήσκευμα και από καιρό πλέον διδάσκεται στα σχολεία ως κανόνας για να δημιουργήσει τις ορδές των οπαδών αυτού του "επιστημονικοφανούς" θρησκεύματος.

Πριν καιρό διάβασα ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, με τίτλο: Η Ακαδημία Αθηνών προσυπογράφει κοινή δήλωση για την Διδασκαλία της Εξέλιξης, (δες ολόκληρο το άρθρο στο τέλος), που μόνο συνθήματα και γενικόλογες εκφράσεις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, στιγματίζοντας όσους τυγχάνει να έχουν διαφορετική γνώμη.

Ασφαλώς είναι μία δυσφήμιση και άδικη μείωση του κύρους για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ως κορυφαίου ιδρύματος της χώρας.
Διότι συκοφαντεί στην κοινή γνώμη την αντίθετη άποψη πολλών μάχιμων, απόμαχων και αποβιωσάντων επιστημόνων αλλά και απλών ανθρώπων των οποίων περιφρονεί την εργασία και τους οποίους απαξιώνει ως επιστήμονες.
Εκμεταλλευόμενη την δυσκολία πρόσβασης σε αυτό το επιστημονικό πεδίο δογματίζει αντι-επιστημονικά εκπέμποντας μόνο συνθήματα υλιστικά και τίποτε παραπάνω, χωρίς καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη.
Θέλησα να προσφέρω εδώ λίγες ιδέες κατανοητές από τον καθένα που συνέλεξα με προσοχή, και που ελέγχουν αυτά τα ψεύδη, προς βοήθεια οποιουδήποτε υποψιάζεται το ψεύδος, δεν έχει όμως τα θεωρητικά όπλα για να το αντιμετωπίσει.
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποια πράγματα μπορεί να γίνονται ασυνείδητα από κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα παράλληλων επιστημών και έτσι να έχουν μια σφαιρική αντίληψη των δεδομένων, αλλά παρασύρονται. Εάν αυτό σταματούσε στην προσωπική τους γνώμη και εφαρμογή δεν θα γινόταν θέμα αφού επέλεξαν τον δρόμο αυτό για τον εαυτό τους.
Όμως τώρα δεν σταματούν εκεί αλλά θέλουν να επιβάλουν την άποψη τους και μάλιστα χρησιμοποιώντας το κορυφαίο όνομα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της χώρας, εξουθενώνοντας τους σκεπτόμενους διαφορετικά με κουτοπονηριά, όπως φαίνεται στο αντιεπιστημονικό άρθρο τύπου μανιφέστου περιθωριακής οργάνωσης.
Στο τέλος της σελίδας αυτής παρατίθεται το κείμενο αυτό όπως ακριβώς εκδόθηκε και εμφανίσθηκε δυστυχώς στο site της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. (Νεότερη ενημέρωση. Η Ακαδημία τελευταία απέσυρε το άρθρο από την σελίδα της και δεν υπάρχει πλέον, πλην επειδή δεν το χαρακτήρισε και ως ανακριβές και παραπλανητικό, εγώ δεν αποσύρω το δικό μου άρθρο, που στο τέλος-τέλος δεν λέει τίποτα ψευδές και ανυπόστατο και ελέγχει όχι την Ακαδημία αλλά με την ευκαιρία αυτή και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και ολόκληρη την κοινωνία.)

Πάμε λοιπόν να δούμε τις λανθασμένες θεωρίες και απόψεις που μόνο σύγχυση και σκοταδισμό φέρνουν στο μυαλό όσων διψάν για την αλήθεια και που όχι μόνο απομακρύνουν από την αλήθεια αλλά είναι τα καινούργια ψεύδη του υλισμού, της άθεης ειδωλολατρείας και της φιλαργυρίας, που παλεύει άλλη μια φορά κατά της πίστεως αλλά όπως πάντα με την χρήση του ψεύδους και της απάτης. Την επαναδιακήρυξη του άθεου υλισμού που όπως αποδεικνύεται στην πράξη είναι ειδωλολατρικός υλισμός, της απoκοπής του ανθρώπου από τις πηγές της αλήθειας, που κατευθύνεται με σκοπιμότητα αποκλειστικά και μόνον στις υλικές απολαύσεις που αποφέρουν τον τσίρο, δηλαδή την λατρεία του χρήματος, διαγράφοντας οτιδήποτε υπερφυσικό και που προκύπτει από την φράση αυτή της διακήρυξης τους: "Η γνώση του φυσικού κόσμου στον οποίο ζουν (εννοεί οι άνθρωποι), προσφέρει την δυνατότητα να ικανοποιούν τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους και να προστατεύουν τον πλανήτη." Να λοιπόν που αποφάσισαν κάποιοι για εμάς, πως θα ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες μας ως άνθρωποι. Ιδού το μαντρί στο οποίο θα πρέπει να κλειστούμε. Να πως θα λύσουμε όλες τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους! Ονομάζεται "γνώση του φυσικού κόσμου". Μακάρι να ήταν και ειλικρινής η διακύρηξη, διότι η ειλικρινής φυσική γνώση οδηγεί στην γνώση του δημιουργού του φυσικού κόσμου, του αληθινού Θεού, "τα γαρ αόρατα αυτού, από κτίσεως κόσμου τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται" (όπως πολύ σοφά λέει ο Απ. Παύλος). Διότι δημιουργία χωρίς δημιουργό είναι μία καθαρή βλακεία!

Σήμερα ευτυχώς ο κάθε ένας και κάθε μία είναι ελεύθερος στο να πιστεύει αυτό που θέλει. Και αυτό είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας με πρώτο συντελεστή το ευαγγέλιο του θεού. Η πρώτη και κορυφαία διακήρυξη ήταν του Αποστόλου Παύλου που έβαλε τα θεμέλια του νέου κόσμου: "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην. Ουκ ένι δούλος η ελεύθερος. Ουκ ένι άρσεν και θήλυ. Πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού". Όμως παράλληλα σήμερα υπάρχει ένας κυκεώνας πίστεων και δοξασιών και τελικά πολλοί μπερδεύονται και ζαλίζονται και προτιμούν τον εύκολο δρόμο του να μη πιστεύουν σε τίποτε ή να πιστεύουν σε ότι προσφέρεται ως δήθεν μοντέρνο και ως τελευταία ανακοίνωση κάποιων ιδρυμάτων της επιστήμης θεωρώντας το ως το πιο αξιόπιστο. Όμως ο προσεκτικός ερευνητής θα διαπιστώσει ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση και παραπλάνηση για σκοπούς όπως εντυπωσιασμού, αισχρού κέρδους νόμιμου κατά τα άλλα ή και πιο δυσδιάκριτους. Για παράδειγμα το πυροτέχνημα της αποικίσεως του Άρη! την στιγμή που ούτε στην Σελήνη δεν έγινε ακόμη αποικία ώστε να δοκιμαστούν οι αντοχές του ανθρώπου!
Ας σημειωθεί ότι πολλοί θεολόγοι και κληρικοί και πιστοί δέχονται και προσαρμόζουν την εξήγηση των γραφών σύμφωνα με την δήθεν μοντέρνα άποψη της φυσικής, της γενετικής και άλλων επιστημών, μη διακρίνοντας την απάτη και ταυτιζόμενοι και παραμερίζοντες οτιδήποτε υπερφυσικό και εξηγώντας τα ιερά κείμενα με κώδικα φυσικής θρησκείας που κινείται μέσα στην εξαπάτηση με τεχνάσματα της ανθρώπινης λογικής, ακόμη και αρνούμενοι το θαύμα που μπορεί να εκτελεί ο Θεός και στις μέρες μας όπως πάντοτε. Και η πατρίδα μας ευτυχώς είναι ακόμη γεμάτη θαύματα. Αρκεί η επίσκεψη σε διάφορα μέρη της και η συζήτηση με τους παλαιότερους.
Πάμε λοιπόν να ανακρίνουμε τα δόγματα που μας σερβίρονται στον συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα αν είναι αληθινά ή ψεύτικα. Ας διευκρινήσουμε εξ' αρχής ότι άλλο πράγμα είναι η μετάλλαξη και άλλο η εξέλιξη.

1) Μας λένε ότι η ζωή πάνω στη γη δημιουργήθηκε εντελώς τυχαία. Δηλαδή κάτω από ορισμένες συνθήκες περιβάλλοντος πριν περίπου 2 δισεκατομμύρια χρόνια ενώθηκαν τυχαία κάποια ανόργανα στοιχεία και σχημάτισαν κάποιες πρωτεϊνικές οργανικές ενώσεις που αυτές στην συνέχεια και εντελώς τυχαία και κάτω από ορισμένες πάλι περιβαλλοντικές συνθήκες ενώθηκαν και μπόρεσαν να δημιουργήσουν το DNA που θεωρείται ο οδηγός της ζωής και της εξέλιξης και του πολλαπλασιασμού του κυττάρου. 
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Α. Αν όλα αυτά γίνανε εντελώς τυχαία, τότε πώς χιλιάδες επιστήμονες μέσα σε άριστα εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εργαστήρια, πειραματίζονται για δεκάδες χρόνια για να δημιουργήσουν ένα ζωντανό κύτταρο και δεν το καταφέρνουν;
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ B. Πώς ένα κύτταρο που έχει τόσο πολύπλοκα τμήματα ώστε α) να υπάρχει εν ζωή, β) να τρώει για να συντηρείται, γ) να πολλαπλασιάζεται, δ) να προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος και να επιβιώνει και ούτω καθ εξής, δημιουργήθηκε με όλες αυτές τις ιδιότητες με μιας.
Διότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι και μόνο μία από αυτές τις ιδιότητες αν λείψει, απλά δεν μπορεί να υπάρξει.
Πώς λοιπόν όλα αυτά, που εμείς εδώ τα αναφέρουμε σε μία πρόταση αλλά στην ουσία είναι εκατομμύρια ξεχωριστές επί μέρους λειτουργικές μονάδες που πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά, συγκεντρώθηκαν κάποια στιγμή εντελώς τυχαία σε ένα σημείο και εντελώς πάλι τυχαία υπήρξαν και όλες οι συνθήκες ώστε κατόπιν πάλι εντελώς τυχαία να δημιουργηθεί το κύτταρο; Γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν πιθανότητες και στατιστική θα αναφέρω το  ισοδύναμο της θεωρίας των Πιθανοτήτων, αν και είμαι αντίθετος σε μία τέτοια σύγκριση, όμως η θεωρία πιθανοτήτων χρησιμοποιεί αυτή την ορολογία στα εισαγωγικά στάδια των φοιτητών της και δεν την λέω από το μυαλό μου. Το ισοδύναμο λοιπόν θα ήταν να ρίχνει κάποιος τα ζάρια και να φέρνει συνεχώς για ένα δισεκατομμύριο φορές εξάρες! Οι πιθανότητες λοιπόν που μπορεί να συμβεί αυτό μας δίνουν μια ιδέα για το πόσο πιθανό είναι να έγινε τυχαία το πρώτο μοναδικό έμβιο κύτταρο με όλες τις απαραίτητες ιδιότητες του (να τρώει, να αναπαράγεται κλπ)! 

2) Μας λένε ότι το ένα κύτταρο που έστω εντελώς τυχαία δημιουργήθηκε κάτω από κάποιες αδιευκρίνιστες συνθήκες, όπως είπαμε πιο πάνω, άρχισε σιγά-σιγά να εξελίσσεται σε ανώτερη μορφή ζωής κι σε πολυκύτταρα έμβια όντα. 
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ A. Πρέπει πρώτα να πούμε ότι η επιστήμη της Γεωλογίας και Φυτολογίας απέδειξε ότι τα πρώτα φυτά δημιουργήθηκαν πριν περίπου 400-500 εκατομμύρια έτη και όχι όπως ψευδώς αναφέρει το μανιφέστο των δαρβινιστών πριν 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα πρώτα ζώα δημιουργήθηκαν πολύ αργότερα και αφού η γη είχε κατακλυστεί από τα φυτά, πριν 300-400 εκατομμύρια έτη διότι η επιβίωση τους εξαρτάται  άμεσα από τα φυτά. Και όχι μόνο αυτό. Διότι τα φυτά δημιούργησαν το οξυγόνο που είναι απαραίτητο σε κάθε έμβιο οργανισμό, και τόσα άλλα που χρειάζεται για να συντηρηθεί η ζωή. Πώς λοιπόν μέσα σε λιγότερο από 400 εκατομμύρια χρόνια κατάφερε το ένα κύτταρο να γίνει πολυκύτταρος οργανισμός όπως ο ανθρώπινος, με μέσο χρόνο ζωής τα 50 έτη, και που στην πλήρη ανάπτυξη του αποτελείται από 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα;
Για να μην αναφέρουμε άλλους οργανισμούς πολύ μεγαλύτερους από τον ανθρώπινο. Όπως τον δεινόσαυρο των 65 τόνων που ανακάλυψαν πρόσφατα στην νότια Αμερική με μήκος 26 μέτρα. Ή την γαλάζια φάλαινα που ζυγίζει 190 τόνους. Πόσα κύτταρα μπορεί έχουν αυτά τα ζώα; Aπό 1.000 τρισεκατομμύρια κύτταρα οι ελέφαντες και από 10.000 τρισεκατομμύρια κύτταρα οι φάλαινες. Ας γράψουμε τα νούμερα λοιπόν για να φανεί το τόσο μεγάλο ψέμα τους και οπτικά, διότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.
300.000.000 (300 εκατομμύρια) χρόνια για να γίνουν οι ανώτεροι οργανισμοί, που στην πλήρη ανάπτυξη τους έχουν:
100.000.000.000.000 (100 τρισεκατομμύρια κύτταρα ο άνθρωπος)
1.000.000.000.000.000 (1.000 τρισεκατομμύρια κύτταρα ο ελέφαντας)
10.000.000.000.000.000 (10.000 τρισεκατομμύρια κύτταρα η μπλε φάλαινα)

κύτταρα που αλληλο-συμπληρώνονται και αλληλο εξαρτώνται και υπάρχουν ως ενότητα σε ένα οργανισμό έχοντας απόλυτη ανάγκη την ύπαρξη των άλλων ώστε να ζει ο οργανισμός, και όχι ως αποικία ξεχωριστών αυτόνομων μονάδων στοιβαγμένων. Αν τα παραπάνω νούμερα δεν λένε τίποτε σε κάποιους που θέλουν να ονομάζονται και επιστήμονες, τους συλλυπούμαστε ειλικρινά γιατί ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία που ο Πλάτωνας απαγόρευε εντελώς να μπαίνουν στην σχολή του έχοντας έξω από την σχολή του επιγραφή αναρτημένη πού έλεγε: «αγεωμέτρητος μηδεὶς εἰσίτω». Περαστικά τους και ας πάνε τουλάχιστον τώρα να μάθουν στοιχειώδη θεωρία πιθανοτήτων και στατιστικής μήπως και θεραπευτούν από την ειδωλολατρική εξάρτησή τους.

Πώς τέτοιοι οργανισμοί που έχουν εκατονταπλάσιο και χιλιαπλάσιο μέγεθος από τον άνθρωπο όπως ήταν οι δεινόσαυροι, οι φάλαινες κλπ. εξελίχτηκαν από ένα μόνο κύτταρο; Και μάλιστα έζησαν πριν 200 εκατομμύρια χρόνια που κλείνουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα του διαθέσιμου χρόνου σε βάρος της ψευτο θεωρίας της εξέλιξης. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τις 5 μαζικές εξαφανίσεις ειδών μετά από τρομακτικές καταστροφές της γης λόγο πτώσης μετεωριτών με ενέργεια αντίστοιχη της έκρηξης δισεκατομμυρίων ατομικών βομβών, και μάλιστα όπως λένε οι τελευταίες έρευνες της επιστήμης ότι δηλαδή η τελευταία καταστροφική πρόσκρουση μετεωρίτη έγινε πριν περίπου 50-70 εκατομύρια έτη και εξαφάνισε όλους τους ανώτερους οργανισμούς όχι μόνο λόγω αυτής της πρόσκρουσης αλλά λόγω του ότι επακολούθησε για εκατοντάδες χρόνια πολύ βαρύς χειμώνας σε όλη τη Γη με θερμοκρασίες κάτω των -50 βαθμών λόγω της σκόνης που την κάλυψε από τον ήλιο, οπότε ήταν αδύνατη η επιβίωση οποιουδήποτε ανώτερου οργανισμού κάτω από τέτοιες συνθήκες, τότε γελοιοποιούνται τελείως οι θεωρίες της εξέλιξης διότι πως ένα ζώο εξελίχθηκε και έγινε όπως ο ελέφαντας ή το μαμούθ σε μόλις 60 εκατομμύρια χρόνια; Και αυτό δεν έγινε μόνο για ένα είδος ζώου αλλά για χιλιάδες γένη και κατηγορίες ανώτερων ζώων. Με αυτά τα δεδομένα η εξέλιξη από μονοκύτταρο οργανισμό σε μαμούθ η δεινόσαυρο αποκλείεται και από την πιο στοιχειώδη ανθρώπινη λογική, πόσο μάλλον με την επιστημονική και μαθηματική θεωρία των Πιθανοτήτων και της Στατιστικής.
Πολύ μάλλον που χιλιάδες είδη ισχυρίζονται ότι αναπτύχθηκαν παράλληλα, γιατί δεν μπορεί ο άνθρωπος να πέρασε από το στάδιο του δεινόσαυρου ή της φάλαινας ή και το αντίθετο. Το μέγεθος του ψεύδους τους είναι προφανές. Και όμως αυτά διδάσκονται στα σχολεία μας ως αλήθειες που δεν χρήζουν απόδειξης. Δηλαδή όχι ως θεωρίες αλλά ως κανόνες που πρέπει να γίνονται αποδεκτοί ως πίστη της θρησκευτικής οργάνωσης.
Αν λοιπόν λίαν επιεικώς και υποθετικά για να γίνει ένας μονοκύτταρος οργανισμός σε δικύτταρο ήθελε μερικά εκατομμύρια χρόνια, έστω υποθετικά, τότε πόσα χρόνια θα χρειάζονταν για να γίνουν οι οργανισμοί που αριθμούν χιλιάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα που είναι συνδεμμένα μεταξύ τους ως ενότητα και αλληλο--εξαρτώνται και αλληλο εξυπηρετούνται και εξυπηρετούν ένα κοινό σκοπό; Όταν ο Δαρβίνος διατύπωνε την θεωρία της εξέλιξης το 1838, δεν γνώριζε ότι η ζωή προτοεμφανίστηκε πάνω στην γη πριν 500 εκατομμύρια έτη περίπου, διότι αυτά είναι τελευταία πορίσματα της επιστήμης. Ούτε γνώριζε ότι πριν από 50 - 70 εκατομμύρια έτη καταστράφηκε ολοσχερώς κάθε ανώτερη μορφή ζωής στην γη, από σύγκρουση με μετεωρίτη. Και δεν γνώριζε ότι οι ανώτεροι οργανισμοί αριθμούν εκατοντάδες και χιλιάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Και προφανώς δεν γνώριζε τίποτε από θεωρία Πιθανοτήτων και την επιστήμη της στατιστικής. Σήμερα όμως που στο παιχνίδι των μετρήσεων μπήκαν και οι πρόσφατες επιστημονικές μετρήσεις που αναφέρουμε παραπάνω, είναι αδύνατον να αποδεχθεί ο νους σοβαρού και ψαγμένου επιστήμονα, και όχι πανούργου λάτρη της θεάς εξέλιξης και πωρωμένο παπαγαλάκι του δαρβινισμού, όπως δυστυχώς είναι σήμερα πάρα πολλοί, με την θεωρία της εξέλιξης. Μόνο η ημιμάθεια και η αμάθεια μπορεί να επιφέρει την θρησκευτική προσήλωση στην θεωρία της εξέλιξης. Και που όμως, το ξαναλέμε δυστυχώς διδάσκεται στα σχολεία ως κάτι το μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης. Η νέα ειδωλολατρική θρησκεία της σημερινής εποχής.
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ B. Μπόρεσαν οι εξελικτικοί επιστήμονες με τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν να μετατρέψετε ένα μονοκύτταρο οργανισμό σε δικύτταρο ή πολυκύτταρο, μέσα σε οποιοδήποτε σύγχρονο εργαστήριο; ΟΧΙ! 
ΟΧΙ! ΟΧΙ! Γιατί; αφού λένε ότι γνωρίζουν τον μηχανισμό που προκαλεί την εξέλιξη. Και αφού λένε ότι προήλθαν τόσα εκατομμύρια είδη μόνο με την εξέλιξη; Απλά γιατί λέει μπαρούφες. Δηλαδή δεν κατάλαβαν και οι ίδιοι τι λένε και ότι είναι στρατιωτάκια ενός χρηματο-ειδωλολατρικού θρησκεύματος.

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Γ. Σε οποιοδήποτε οργανισμό, ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων του πέρα από τον ορισμένο αριθμό τους θεωρείται καρκινογένεση και ή τα καταστρέφει ή αυτοκαταστρέφεται.
Πώς λοιπόν ένας μονοκύτταρος οργανισμός σιγά-σιγά μεταλλάχθηκε όχι απλώς σε πολυκύτταρο αλλά σε οργανισμό τρισεκατομμυρίων κυττάρων χωρίς να αυτοκαταστραφεί και όλο αυτό μέσα σε ένα παράθυρο 350 εκατομμυρίων ετών η καλύτερα 100 εκατομμυρίων ετών σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, πού απομένει τελικά ως διαθέσιμος χρόνος εξέλιξης;
5) Μιλάνε για φυσική επιλογή ως εξελικτική διαδικασία. Και φέρνουνε ως παράδειγμα ένα είδος πεταλούδας που από άσπρο χρώμα μεταβλήθηκε σε μαύρο λόγω του καπνού στην βιομηχανική επανάσταση στην πόλη 
Μάντσεστερ της Αγγλίας. Ψέμα! Το ότι κάποια ζώα μπορούν να αλλάζουν ορισμένες ιδιότητες όπως πχ ο Χαμαιλέοντας που σε δευτερόλεπτα μπορεί να γίνει από πράσινος καφέ, ή το σκουλήκι που γίνεται πεταλούδα ή ότι ένα είδος επιβιώνει λόγω εξωτερικών συνθηκών έναντι άλλου παρόμοιου είδους δεν είναι εξέλιξη του είδους αλλά ιδιότητες του είδους που τις έχει, ασχέτως αν δεν εκδηλώνονται ή ακόμη και μπορεί να μην εκδηλωθούν ποτέ. Πως υπάρχουν μαύροι, λευκοί, ερυθρόδερμοι, κίτρινοι κλπ άνθρωποι που ανάλογα στο περιβάλλον που ζούνε για χιλιετίες διαμόρφωσε και το χρώμα τους, που όμως όλοι έχουν το ίδιο συστατικό DNA, το ίδιο αριθμό κυττάρων και δεν διαφοροποιούνται στα θεμελιώδη που τους κατηγοριοποιεί στο ανθρώπινο είδος, αποδεικνύοντας και έτσι ότι όλων των ανθρώπων υπάρχει ένας κοινός πρόγονος. Διότι αν υπήρχε εξέλιξη θα είχαμε και πολλά είδη ανθρώπων με διαφορετικά βασικά χαρακτηριστικά όπως αριθμό κυττάρων κλπ. Όμως τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει και άρα δεν υπάρχει εξέλιξη στην ιστορία και στις τόσες διαφορετικές φυλές των ανθρώπων.

Παρένθεση. Και τώρα μπορείτε να γελάσετε με την θεμελίωση της θεωρίας της εξέλιξης από τους Δαρβινιστές με την νυχτοπεταλούδα Biston betularia. Το πήρα από την wikipedia.org και το παραθέτω βάζοντας σχόλια.

Αρχικά οι νυχτοπεταλούδες Biston betularia ήταν άσπρες με μαύρα στίγματα. Μετά δες στο διπλανό σχήμα γιατί λένε ότι μαύρισαν. Βέβαια δεν τους είπε κανείς αυτούς τους κακόμοιρους ότι σε όλο τον κόσμο όπως και στην Ελλάδα έχουμε και άσπρες και μαύρες και ανάλογα στο περιβάλλον που ζούνε επιβιώνει καλύτερα το ανάλογο χρώμα και πολλαπλασιάζεται περισσότερο και ως εκ τούτου υπερισχύει του άλλου, και δεν χρειάζεται να εξελίσσονται. Αλλά και μετάλλαξη αν γίνει δεν είναι σε καμία περίπτωση εξέλιξη αλλά ιδιότητα που φύτεψε ο Θεός στα δημιουργήματα του για λόγους επιβίωσης. Διότι εξέλιξη θα ήταν αν πχ η πεταλούδα έβγαζε πόδια βατράχου, ας πούμε. Αλλά τέτοια τερατουργήματα δεν υπάρχουν στην φύση και αυτό αποδεικνύει περίτρανα την απάτη της εξελικτικής θεωρίας. Η οποία τελικά αποδεικνύεται ότι θεμελιώθηκε για άλλους λόγους που μπορούν να τους αντιληφθούν όσοι διαβάσουν την βιογραφία του Δαρβίνου και δουν τον φανατισμένο τρόπο ενέργειας των προσυλιτισμένων οπαδών του.

Συνεχίζει: Οι πρώτες μαύρες νυχτοπεταλούδες του είδους Biston betularia παρατηρήθηκαν το 1848, όταν τα ρυπογόνα εργοστάσια εξαπλώνονταν στην περιοχή του Μάντσεστερ. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, τα μαύρα έντομα αντιστοιχούσαν πλέον στο 90% του συνολικού πληθυσμού. Αργότερα ο αέρας καθάρισε, και σήμερα εννέα στις δέκα νυχτοπεταλούδες της περιοχής είναι και πάλι άσπρες.

Ερώτηση δική μου: το 10% γιατί δεν εξελίχτηκε σε άσπρες; Μήπως ήταν αντιδραστικές; Και αν η εξέλιξη γίνεται τόσο γρήγορα μέσα σε δεκαετίες, γιατί δεν παρατηρείται γενικευμένα παντού και σε όλα τα γένη, είδη, συνομοταξίες φυτών και ζώων; Η μήπως καταγράφηκε ποτέ ιστορικά (εκτός της Ελληνικής μυθολογίας) κανένα τερατούργημα που να υποδεικνύει μεταπήδηση από ένα είδος σε άλλο;

Αλλά ας αφήσουμε τα παραμύθια για τους πωρωμένους με την εξέλιξη ειδωλολάτρες. Απλά για την ιστορία τους λέμε ότι ούτε τα πρωτεία για τα παραμύθια δεν τους δίνουμε, αφού οι Έλληνες τους πρόλαβαν πριν 2.600 και πλέον χρόνια και τα διατύπωσαν και μάλιστα με πολύ πιο εντυπωσιακό και ευφάνταστο τρόπο δημιουργώντας τερατουργήματα όπως ο Μινώταυρος (σώμα ανθρώπου με κεφάλι ταύρου), ο Πήγασος (άλογο με φτερά), η Μέδουσα, η Σκύλλα και η Χάρυβδη, οι Σειρήνες κλπ.

Ας φανταστούμε τώρα πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια δυνατότητες έχει το ανθρώπινο σώμα αλλά και τα σώματα των ζώων και φυτών που δεν εκδηλώνονται παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες. Αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ. Είναι ιδιότητες των δημιουργημάτων απαρχής δοσμένες από τον Δημιουργό. Είναι ΜΕΤΑΛΑΞΗ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ, ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΑ επί το λαϊκότερον, προσωρινή η μόνιμη για λόγους επιβίωσης αλλά ποτέ εξέλιξη. Αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα όσοι φτάσανε σε οριακές συνθήκες διαβίωσης και ανακαλύψανε δυνατότητες που ούτε καν τις φανταζότανε για τον εαυτό τους. Πολύ περισσότερο αυτά ισχύουν για τις ψυχικές ικανότητες του ανθρώπου. Επίσης μία διευκρίνηση που πρέπει να γίνει είναι ότι άλλο πράγμα είναι η μετάλλαξη και εντελώς διαφορετικό η λεγόμενη (ψευτο) εξέλιξη. Για παράδειγμα μπορεί το χρώμα των φτερών μιας πεταλούδας να μεταλλαχτεί σε κάτι παρεμφερές για κάποιους λόγους (περιβάλλον, ραδιενέργεια κλπ), όμως δεν μπορεί να γίνει η πεταλούδα ψάρι, η το ψάρι θηλαστικό ή ο πίθηκος άνθρωπος όπως διατείνεται η θεωρία της εξέλιξης ότι έγινε και έτσι προήλθαν όλα τα είδη. 

6) Το ότι και μόνο σε 500 εκατομμύρια χρόνια που αριθμεί η ζωή πάνω στην γη υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικά είδη φυτών και ζώων και μονοκύτταρων και πολυκύτταρων οργανισμών και μικροοργανισμών που ακόμη δεν ανακαλύφθηκαν όλα, και που πολλά είδη εξαφανίστηκαν και ποτέ δεν θα αποκαλυφθούν όπως δείχνει η παλαιοντολογία, στέκει με την θεωρία της εξέλιξης και όλα τα ανωτέρω; Να τι λεει μια τελευταία σχετικά έρευνα: "Η Γη μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών και μικροοργανισμών και από αυτά μόλις το ένα χιλιοστό του 1% έχουν ανακαλυφθεί, ενώ το 99,999% παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζέι Λένον του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS)."
Με αυτά τα δεδομένα, θα έπρεπε οι μεταλλάξεις των ειδών να είναι οφθαλμοφανείς μέσα σε μια γενεά. Για εξετάστε τις χιλιάδες χρόνια ιστορίας αν έχει καταγραφεί πουθενά η ελάχιστη υποψία μετάλλαξη ενός είδους σε άλλο είδος. Ή μήπως σταμάτησε στην εποχή μας ενώ σύμφωνα με τις θεωρίες αυτές υπήρχε ένας οργασμός μεταλλάξεων για να εμφανιστούν τόσα εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων με σώματα λειτουργικά τόσων τρισεκατομμυρίων κυττάρων και τόσο διαφορετικά και το σπουδαιότερο σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους.
7) Δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω σε αλληλεξάρτηση των ειδών μεταξύ τους, ζώα από φυτά, ανώτερα θηλαστικά από κατώτερα χορτοφάγα, πουλιά από έντομα κλπ, συνδυασμοί πάλι εκατομμυρίων ειδών που και μόνο να τα αριθμήσει κανείς θέλει ημέρες. Και μόνο αν δει την πολυπλοκότητα αλληλεξάρτησης των εκατομμυρίων ειδών των ζώων και των φυτών, απευθείας απορρίπτει την εξελικτική θεωρία.
8) Αφού κατάλαβαν ότι δεν τους βγαίνουν τα παραπάνω νούμερα σύμφωνα με την αρχική θεωρία περί πολύ βραδείας εξέλιξης, αλλά τους αποδεικνύουν ψεύτες, βγάλανε άλλες θεωρίες από το ευφάνταστο στην πονηριά μυαλό τους περί δήθεν ταχείας και απότομης εξέλιξης ανά χρονικές περιόδους, και αντίστοιχα μεγάλες περιόδους που δεν παρατηρείται ουδεμία εξέλιξη, όπως είναι η δική μας, για να δικαιολογήσουν ότι κανείς ποτέ άνθρωπος ούτε είδε, ούτε κατέγραψε, ούτε περιέγραψε την παραμικρή εξέλιξη και μεταβολή ενός είδους σε άλλο είδος. Εν ολίγοις από αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς το θράσος των θιασωτών της εξέλιξης, να ορίζουν ακόμα και τις περιόδους που αυτή υφίσταται ή αναστέλλεται. Και αν αναστάλθηκε λοιπόν η εξέλιξη για κάποια είδη, συνέβη αυτό σε όλα τα τρισεκατομμύρια - τρισεκατομμυρίων των οργανισμών όλων των ειδών που ζουν πάνω στην γη; Μπορείτε να υπολογίστε πόσα είναι μόνο τα μυρμήγκια που ζουν αυτή την στιγμή πάνω στην γη!
9) Αν όλα τα είδη έχουν κοινή καταγωγή:
Πού είναι τα χιλιάδες ενδιάμεσα της γάτας και της τίγρης;
Που είναι τα χιλιάδες ενδιάμεσα της σαύρας και του κροκόδειλου; Ή είπε μια μέρα η σαύρα, βαρέθηκα να είμαι σαύρα ας γίνω τώρα κροκόδειλος;
Τι υπάρχει όμοιο σαν προ είδος της φάλαινας;
Που είναι τα χιλιάδες προγονικά είδη του ελέφαντα και του μαμούθ με κλιμακωτές προβοσκίδες. Η μήπως μεγάλωσε σε μια ημέρα επειδή είπε κάποια ψέματα;
Που είναι τα εκατομμύρια ενδιάμεσα των τόσων εκατομμυρίων ειδών. Δεν υπάρχουν. Δεν βρέθηκαν ποτέ. Και μόνο η ανυπαρξία των ενδιάμεσων αρκεί να καταρρίψει την θεωρία της εξέλιξης. Γιατί υπάρχουν μόνο αυστηρά προκαθορισμένα είδη και όχι μία ρευστή κατάσταση εξελισσόμενων ειδών που θα απαιτούσε αναγκαστικά την ύπαρξη χιλιάδων ενδιάμεσων για κάθε είδος και άρα χιλιάδες εκατομμυρίων ενδιάμεσων για όλα τα είδη.
10) Που είναι τα ζώα που να μετέχουν έστω και ελάχιστα του ανθρώπινου λόγου, ομιλίας, σκέψης, ώστε να θεωρήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι εξέλιξη του ζώου; Την στιγμή που εκατομμύρια από αυτά έχουν παρόμοιο με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Υπάρχουν επιστήμονες που ξόδεψαν την ζωή τους ζώντας μαζί με ζώα, κυρίως πιθήκους επειδή ομοιάζουν εξωτερικά με τον άνθρωπο, με σκοπό να αντλήσουν μία στιγμή αναλαμπής λόγου από αυτά τα ζώα. Εις μάτην βέβαια, όπως διαπίστωσαν στο τέλος. 

11) Τελευταία διαδίδουν και άλλη ανάξια λόγου θεωρία, περί μεταφοράς της ζωής από τα άστρα, λες και η γη δεν είναι άστρο του ουρανού. Αλλά πάλι αυτό γίνεται για να προκαλούν μια αέναη συζήτηση χωρίς τέλος, διότι αν η ζωή ήρθε από άλλο άστρο, τότε πώς δημιουργήθηκε σε εκείνο το άστρο; Ή αν εκεί πήγε από άλλο πάλι άστρο ... και συνεχίζει η ανερμάτιστη λογική τους σε ατελείωτους κύκλους, μόνο για να μην παραδεχτούν το αυτονόητο. 

12) Και σε αυτούς που ψάχνουν με αγωνία για εξωγήινους και την προέλευση της ζωής αφού αρνήθηκαν την έλευση του Θεού στον τόπο τους, έχουμε να πούμε το εξής.  Αν η ζωή έγινε τυχαία και εξελίχθηκε αυτόματα, ασφαλώς αυτό είναι παγκόσμιος νόμος που ισχύει σε όλο το σύμπαν και όχι μόνο στη Γη. Το σύμπαν αποτελείται από εκατομμύρια ενδεχομένως και δισεκατομμύρια γαλαξίες, κανείς δεν γνωρίζει. Ο κάθε γαλαξίας από τρισεκατομμύρια άστρων και πλανητών. Μόνο ο δικός μας γαλαξίας έχει περί τα 500 δισεκατομμύρια άστρα! δηλαδή ήλιους, οπότε αν υποθέσουμε ότι το κάθε άστρο έχει το λιγότερο και 10 πλανήτες, οι πλανήτες του γαλαξία μας ξεπερνούν τα 5 τρισεκατομμύρια, και όλα αυτά σχηματίζουν αυτό το "χυμένο γάλα" που φαίνεται στον ουρανό τα ξάστερα βράδια. Αν είχαν λίγη καθαρή σκέψη θα ήταν πράγματι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων για τους δαρβινιστές ειδωλολάτρες το ότι μέσα σε ένα αμέτρητο σύμπαν τρισεκατομμυρίων άστρων και πλανητών, το μόνο μέρος που έχει ζωή είναι αυτή η μικρή κουκκίδα που ονομάζεται Γη. Αυτό που η αστρονομία είναι αναγκασμένη εκών-άκων, θέλοντας και μη να παραδέχεται κάθε μέρα, αφού τα πολύτροπα τηλεσκόπια της ερευνούν πλέον τα βάθη του σύμπαντος σε όλα τα φάσματα και δεν βρίσκουν ίχνος ζωής από τόσα τρισεκατομμύρια πλανήτες που οπωσδήποτε σε εκατομμύρια από αυτούς οι θερμοκρασιακές συνθήκες τους μοιάζουν με την Γη. Αλλά πολλοί που θέλουν να ονομάζονται επιστήμονες, επειδή στην πραγματικότητα είναι ημιμαθείς, προσηλυτισμένοι και κατευθυνόμενοι από τα συμφέροντα μεγάλων οργανισμών η ιδεολογιών και κάθε άλλο παρά ελεύθεροι ερευνητές, αδυνατούν να το κατανοήσουν και να αποδεχτούν το αυτονόητο και απλά το προσπερνούν με την μέθοδο της στρουθοκαμήλου. Ασφαλώς η ειλικρινής έρευνα είναι κατόρθωμα ενάρετης ψυχής. Η απόρριψη όμως των πορισμάτων της δείχνει πολύ μοχθηρή ψυχή.

Και έχουν την αναίδεια ακόμη και να μας πούνε ότι είμαστε πολύ εγωιστές (γιατί και αυτό το ακούσαμε) για να θεωρούμε ότι αυτή η μικρή κουκκίδα Γη έχει μόνο ζωή σε όλο το Σύμπαν. Τους απαντάμε: Πες μου λοιπόν εσύ που έχεις αυτή την άποψη, που στηρίζεις την θεωρία σου; Βρήκες το παραμικρό ίχνος ζωής έξω από την Γη; Ποιος είναι αιθεροβάμων εγωιστής και αλαζόνας; Αυτός που μιλάει με στοιχεία η αυτός που μιλάει με φαντασιώσεις και θεωρίες. Σε 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια που λένε ότι έχει ζωή το σύμπαν, αν ίσχυαν οι θεωρίες σου δεν θα είχε προλάβει πουθενά αλλού στα τρισεκατομμύρια πλανητών που υπάρχουν εκεί έξω, να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί η ζωή όπως λες ότι έγινε και στη Γη, και να έχουν και αυτοί τουλάχιστον όμοιο, αν όχι πολύ ανώτερο πολιτισμό από εμάς; Και τότε δεν έπρεπε να κατακλύζουν το σύμπαν με λογικά φτιαγμένα σήματα αναζητώντας και αυτοί αλλού ζωή; Εκεί έξω όμως υπάρχει νεκρική σιγή από σήματα που να προδίδουν λογική δραστηριότητα. Και πουθενά δεν φαίνεται τέτοιο πράγμα. Και το μόνο πράγμα που ακούμε και βλέπουμε όσον αφορά την εξωγήινη ζωή είναι οι πομπώδεις ανακοινώσεις μεγάλων διαστημικών οργανισμών ότι να τώρα, να ύστερα, να σε 1 η σε 2 η σε 10 χρόνια θα ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή! Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός "ήμουνα νιος και γέρασα" και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω για εξωγήινους. Πες μου λοιπόν ποιος είναι πωρωμένος και θρησκόληπτος. Αυτός που συμπεραίνει λογικά και αβίαστα ότι κάτι άλλο συνέβη εδώ, η αυτός που έφαγε το παραμύθι, απέρριψε την αλήθεια που κραυγάζει το ίδιο το σύμπαν, και αναπόδεικτα μένει στις φαντασιώσεις που του επέβαλαν και τις δέχτηκε ανεξέταστα και τις διαδίδει πλέον και ο ίδιος με θρησκευτικό φανατισμό και παρωπίδες;

Θέλουν να περάσουν θεωρίες που δεν αντέχουν στην απλούστερη ορθολογική κριτική, πόσο μάλλον στην επιστημονική, και τις καθιέρωσαν να διδάσκονται χωρίς αμφισβήτηση και έρευνα στις νέες γενιές σαν δόγματα πίστης. Προσέξτε ότι αφαιρέσανε με επιμέλεια από τα βιβλία βιολογίας των παιδιών την αναφορά για μια, έστω και ελάχιστη πιθανότητα ότι μπορεί να υπάρχει μια ανώτατη δύναμη που δημιούργησε τον κόσμο και τα είδη. Είδατε πουθενά τέτοια αναφορά; Αυτό δεν αποδεικνύει φανατισμό με παρωπίδες για την νέα γενιά; Αυτό δηλαδή που η ανθρωπότητα πίστευε και δίδασκε, ανεξάρτητα θρησκείας, εδώ και χιλιάδες χρόνια και όλοι οι σοφοί της. Είναι τόσο πονηροί, συνειδητά και κάποιοι ακολουθούν ασυνείδητα, ώστε να έχουν αφαιρέσει από το λεξιλόγιο τους το όνομα Θεός, και στο άκουσμα της να χαμογελάνε ειρωνικά, αλλά στην ουσία προδίδουν την αμηχανία τους.

Διατυπώνουν την παρακάτω πρόταση ως απόδειξη της εξέλιξης ότι: "αφού όλα τα είδη έχουν κοινά στοιχεία στην δομή του γενετικού κώδικα άρα όλα έχουν κοινό πρόγονο". Ώ! της σοφίας, θαυμάστε αποδεικτική πρόταση! την ξαναγράφω: 
"αφού όλα τα είδη έχουν κοινά στοιχεία στην δομή του γενετικού κώδικα άρα όλα έχουν κοινό πρόγονο". Ζήτω! Και τι θα ήταν το αντίθετο; Το κάθε είδος να έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία από οποιοδήποτε άλλο είδος στη δομή του γενετικού κώδικα. Και τότε πως θα υπήρχε αλληλεξάρτηση στην διατροφή και στην συμβίωση. Και πως δεν θα υπήρχε εξοντωτικός πόλεμος μέχρις εσχάτων για την επιβίωση; Και τι από όλα τότε θα επιβίωνε; Και αν δεν ήταν συμβατά, όλα θα λιμοκτονούσαν αφού αλληλο-εξαρτώνται. Και το τερατώδες θα ήταν αν δεν είχαν κοινά στοιχεία. Όμως εδώ φαίνεται η άπειρη δύναμη του δημιουργού που από κοινά στοιχεία κάνει εκατομμύρια διαφορετικά είδη, αυστηρά βέβαια καθορισμένα. 

Αλλά σκοπός είναι ένας. Η μανία και εμμονή για απόδειξη ότι δεν υπάρχει Δημιουργός Θεός, που όχι μόνο έφτιαξε ξεχωριστά όλα τα είδη αν και χρησιμοποίησε το κοινό σε όλα υλικό, αλλά και προνοεί για τα δημιουργήματα του με ιδιαίτερη φροντίδα και στοργή και ιδιαίτερα για το κορυφαίο δημιούργημα του, τον άνθρωπο που τον στόλισε με όλως ξεχωριστές ανώτερες ιδιότητες και χαρίσματα που ιδιαίτερα μπροστά σε αυτά γίνεται θρύψαλα η θεωρία της εξέλιξης. Αλλά ο φανατισμός και οι εμμονές είναι μεταδοτικά, σε όσους βέβαια τις αποδέχονται. Σε όσους αντί να ανοίξουν την καρδιά και την ψυχή τους μπροστά στο μεγαλείο του δημιουργού, κλείνονται μέσα στις διαδρομές του θολωμένου μυαλού τους, του δήθεν ορθολογιστικού και δήθεν επιστημονικού, στην πράξη όμως σκοτεινού, ειδωλολατρικού, που έρχεται ολοφάνερα σε αντίθεση με την κοινή λογική, την επιστήμη, την αληθινή έρευνα και τον επιστημονικό ορθολογισμό. Γι' αυτό το είδος ανθρώπων Θεός είναι το χρήμα, τίποτε άλλο. Το μέσον είναι το ψέμα και η δημιουργία νέας θρησκείας, Δεν έχουνε κανένα ηθικό φραγμό μπροστά στο κέρδος. Και έχοντας καρφωμένο ένα δολάριο στον εγκέφαλο αδυνατούν να δούνε πιο πέρα από το κέρδος και την εφήμερη δόξα. Ωθώντας σε τερατουργήματα την Βιοτεχνολογία χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ότι τους κατέβει στο μυαλό συναγωνίζονται να το πραγματοποιήσουν πιο πριν από τους άλλους.

Η βάση για οποιαδήποτε έρευνα της επιστήμης είναι Α) Τα πραγματικά δεδομένα και οι παρατηρήσεις, Β) η χρησιμοποίηση των κατάλληλων εργαλείων έρευνας, Γ) Η λογική στην σκέψη του ερευνητή,  και Δ) Το ένστικτο και η εν-συναίσθηση του ερευνητή. Με ποια λογική λοιπόν η με ποια θεωρία πιθανοτήτων και χρήση της στατιστικής και τέλος με ποιο ένστικτο βγάζουν κάποιοι το συμπέρασμα ότι σε 400 εκατομμύρια χρόνια που υπάρχει ζωή στον πλανήτη πρόλαβαν να γίνουν δισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων ποικιλίες πραγμάτων σε φυτά και ζώα μόνο με την εξέλιξη; Ή μέσα σε μόλις 60 εκατομμύρια έτη από την προηγούμενη καταστροφή της γης από κομήτη και του αφανισμού όλων των ανώτερων μορφών ζωής (δεινόσαυροι, μαμούθ κλπ) πρόλαβαν να γίνουν όλα αυτά τα νέα θηλαστικά που δεν υπάρχουν αρχαία απολιθώματα τους, και τέλος ο άνθρωπος;

Αλλά ας μεταφερθούμε τώρα σε πνευματικό πεδίο.

Ποια εξελικτική θεωρία μπορεί να εξηγήσει την αυτοθυσία;
Ποια εξελικτική θεωρία μπορεί να εξηγήσει τον ηρωϊσμό;
Ποια εξελικτική θεωρία μπορεί να εξηγήσει την αυταπάρνηση;
Ποια εξελικτική θεωρία μπορεί να εξηγήσει την μετάνοια, την μεταστροφή του διώκτη σε υπερασπιστή;
Ποια εξελικτική θεωρία μπορεί να εξηγήσει το πέταγμα της ψυχής προς τον Θεό.
Πώς δεν είναι βαρβαρισμός και επιστροφή σε "ζωώδη" κατάσταση η απόρριψη όλων αυτών;

Διότι εκεί τελικά καταλήγει η θεωρία της εξέλιξης. Αλλά αυτό είναι ισοδύναμο με το: "ο θάνατος σου ζωή μου."
Η θεωρία της εξέλιξης είναι το ιδεολογικό στήριγμα συστημάτων περί ανωτέρας φυλής που όταν πέρασαν στην εξουσία γεύτηκε η ανθρωπότητα τους καρπούς της.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ανεπανάληπτη ψυχοσωματική και πνευματική οντότητα και η διαχείριση της ύπαρξης του είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο διαδικασία που ανατίθεται στον ίδιο από τον δημιουργό του. Και αυτό αποδεικνύει το άτοπο της θεωρίας της εξέλιξης, αφού αυτή δεν μπορεί να παράγει μοναδιαία αποτελέσματα αλλά μαζικά. Γι΄ αυτό η θεωρία της εξέλιξης έχει ως σκοπό την μαζοποίηση σε αγέλη των ανθρώπων όπως των ζώων, και κατά συνέπεια η μαζική διαχείριση τους με γκάλοπ και στατιστικές ως παραγωγικών και καταναλωτικών μονάδων, τυφλών οπαδών και ποσοτήτων χωρίς καμία πνευματική προοπτική που μόνο αυτή μπορεί να ανασηκώνει και να καθιστά μοναδικό και ανεπανάληπτο τον κάθε άνθρωπο. Έτσι η εξέλιξη εκτός των άλλων είναι ο καλύτερος υποστηρικτής ολοκληρωτικών καθεστώτων και ιδεολογημάτων. Το βούτυρο στο ψωμί τους.

Αλλά μια που το φερε ο λόγος ας διαβούμε σε ένα γειτονικό μονοπάτι.

Θα ρωτούσε κάποιος, ποια η βεβαιότητα περί υπάρξεως του Θεού δημιουργού και προνοητή;
Η Εκκλησία δέχεται ότι είναι αδύνατη η πειραματική απόδειξη της ύπαρξης του Θεού, αφού είναι πέρα και πάνω από την ύλη, την ενέργεια, τα κύματα, την αντιύλη, την υπερύλη, τα φωτόνια, τα ποζιτρόνια, τα κουάρκς, τα σωματίδια xικς (το oνόμασαν και σωματίδιο του Θεού!), οτιδήποτε μικρότερο στοιχειώδες σωματίδιο ανακαλυφθεί στο μέλλον, και οτιδήποτε μπορεί να γίνει αντιληπτό με όργανα ή με τα αισθητήρια του ανθρώπινου σώματος.
"Θεόν ουδείς εώρακε πώποτε, ο μονογενής υιός ο ών εις τον κόλπον του πατρός, εκείνος εξηγήσατο", όπως γράφει ο Ιωάννης ο Θεολόγος.
Ως δημιουργός του υλικού κόσμου, δεν μπορεί να έχει η ουσία του καμία σχέση με το δημιούργημα και ως εκ τούτου ξεφεύγει από οποιαδήποτε πειραματική επαλήθευση και αντίληψη από το δημιούργημά του. Είναι έξω και πέρα από τον χρόνο, τον τόπο, την ενέργεια.

Όμως παρ΄όλα αυτά η Εκκλησία δέχεται ότι υπάρχει το όργανο που ανιχνεύει την "θεία ενέργεια" δηλαδή την χάρη του Θεού προς τον άνθρωπο. "Εν αυτώ ζωή ήν, και η ζωή ην το φώς των ανθρώπων" και "όσοι έλαβον αυτόν, έδωκεν αυτούς εξουσίαν τέκνα θεού γενέσθαι", και "και εκ του πληρώματος αυτού ημείς πάντες ελάβομεν και χάριν αντί χάριτος" και "εν τούτω γινώσκομεν ότι εγνώκαμεν αυτόν, εάν τας εντολάς αυτού τηρώμεν". Και πάλι "μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ό,τι αυτοί τον Θεόν όψονται" αλλά και "ο τηρών τας εντολάς μου, ούτος εστίν ο αγαπών με" και "ο αγαπών με αγαπηθήσετε υπό του Πατρός μου και εγώ αγαπήσω αυτόν και προς αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ΄αυτώ ποιήσομεν".

Έτσι η ψυχή μπορεί να βλέπει και να αντιλαμβάνεται την χάρη του Θεού, την αλήθεια της ύπαρξης του και να είναι βέβαιη για την ύπαρξη του και τότε "αληθώς εν τούτω η αγάπη του Θεού τετελείωται."
Ιδού το αισθητήριο. Η αληθινή (άδολη, αγνή, όχι δεισιδαίμονη, όχι καταπιεστική, ούτε υποκριτική) αγάπη του Θεού μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Αυτή είναι και η φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο. Διότι "η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν." (Ο Χριστός)
Αντίστοιχο αυτού είναι η φανέρωση του ακτίστου φωτός στον άνθρωπο, δηλαδή της βασιλείας του Θεού, όπως την διατύπωσαν σε συγγράμματα πολλοί συγγραφείς όπως ο Ισαάκ ο Σύρος και ο Γρηγόριος Παλαμάς σύμφωνα με την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας. Αλλά οι άγιοι δεν καυχόνταν για τις αποκαλύψεις του Θεού αλλά όπως λέει ο απόστολος Παύλος χαίρω όχι στην καλοπέραση και την ευμάρεια αλλά στις θλίψεις, στις στενοχώριες, στις ανάγκες, στους κινδύνους, στους διωγμούς, στους μύριους θανάτους εξωτερικά και εσωτερικά για το όνομα του Χριστού. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των αγίων ήταν το: "Χριστώ συνεσταύρομαι".
Σε τούτο διαφέρει ένας άνθρωπος χωρίς πίστη από τον ειλικρινή πιστό. Ότι ο πρώτος αποφασίζει περί Θεού με τις δικές του σκέψεις και αναλύσεις, γι΄αυτό και κοροϊδεύει αφού δεν κατορθώνει να κατανοήσει τελικά τίποτα και να βεβαιωθεί για κάτι, ενώ στον δεύτερο αποκαλύπτεται ο Θεός, γι΄αυτό και δεν του μένει καμιά αμφιβολία. Διότι εμείς οι Χριστιανοί ουκ εσμέν απλώς "γνώντες τον Θεόν, αλλά μάλλον γνωσθέντες υπό του Θεού", διότι "εξαπέστειλεν ο Θεός το Πνεύμα του υιού αυτού εις τας καρδίας ημών, κράζον αββά ο πατήρ".
Ο Θεός όμως σέβεται την ελευθερία που ο ίδιος έδωσε στο δημιούργημα του, ακόμα και αν στρέφεται ενάντια στον δημιουργό και ασχέτως αν οδηγήσει στην εξαχρείωση, την διάλυση της προσωπικότητας και της πνευματικής ύπαρξης του φυσικά χωρίς υπαιτιότητα του δημιουργού, αφού ο ίδιος έπραξε κάθε δικαιοσύνη και μεταχειρίσθηκε όλους τους νόμιμους τρόπους για την επίγνωση της αλήθειας από το δημιούργημα του.

Τελικά είναι φανερό ότι η αληθινή επιστήμη δεν αντιμάχεται τον Χριστιανισμό αλλά αντιθέτως τον επικουρεί και οδηγεί προς αυτόν όσους ερευνούν αληθινά, αντικειμενικά και όχι προαποφασισμένα με παρωπίδες και κατευθυνόμενα. Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία όπως νομίζουν και θέλουν να την κατατάσσουν οι πολλοί. Είναι η αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο και η Χριστιανική πίστη ποτέ δεν ζητάει τυφλή υπακοή και ανεξέταστη ευπιστία, αλλά μόνο την ευπείθεια που απορρέει από το βίωμα όπου μετέχει όλος ο νους και το σώμα και η ψυχή του ανθρώπου και ανατέλλει σαν καρπός της πίστης στις αιώνιες αλήθειες του Θεού που δεν μπορούν να την προσβάλουν τα εφήμερα εμπόδια απ΄όπου και αν προέρχονται.
Όπως λέει και ο μάρτυς Ιουστίνος: "ότι ου κενοίς επιστεύσαμεν μύθοις, ουδέ αναποδείκτοις λόγοις, αλλά μεστοίς πνεύματος θείου και δυνάμει βρύουσι και τεθηλόσι χάριτι".

Δυστυχώς και στο περιβάλλον της ορθόδοξης Εκκλησίας, υπάρχει ευρεία διαδεδομένη η γνώμη ότι ο ορθολογισμός αντίκειται στην πίστη και στην απόδειξη ότι υπάρχει Θεός. Και κατ επέκταση η άρνηση οποιουδήποτε συνδυασμού σκέψης Θεού-κόσμου. Και έτσι η κατάληξη σε ένα σχιζοφρενικό τρόπο ζωής. Και αυτό προέκυψε σαν αντίδραση προς τον ορθολογισμό της Δύσης που όμως εκείνος είναι όντως διεστραμμένος ορθολογισμός αφού στηρίζεται σε υλιστικά αυθαίρετα δόγματα. Όμως ο ορθολογισμός σαν πρωταρχική έννοια ως ορθός - λόγος = αληθινή - σκέψη, ταιριάζει και αρμόζει απόλυτα στο πνεύμα ημών των ορθόδοξων χριστιανών, αφού ποτισμένος με τα νάματα της αληθινής και όχι ψεύτικης πίστης, μπορεί να αποδεικνύει περίτρανα την δόξα του Θεού ενισχύοντας την πίστη σ' αυτόν μέσα από την εξονυχιστική και αληθινή κατά πάντα, και όχι με παρωπίδες και μονομέρειες, επιστημονική έρευνα. Εξάλλου εξετάζοντας την ουσία των λέξεων και των πραγμάτων και όχι την παραφθορά τους όπως την κατάντησαν οι σύγχρονοι και παλιότεροι παραχαράκτες της αλήθειας και με αυτή την έννοια, δεν τους παραχωρούμε την ελληνικότατη λέξη "ορθο-λογισμός" με την πρωταρχική απλή έννοια που προκύπτει στο άκουσμα της. 

Συνοψίζοντας και κλείνοντας από εκεί που αρχίσαμε και την διακήρυξη των ανώνυμων ακαδημαϊκών ότι: "Η γνώση του φυσικού κόσμου στον οποίο ζουν (οι άνθρωποι), προσφέρει την δυνατότητα να ικανοποιούν τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους και να προστατεύουν τον πλανήτη" ,
Εμείς οι εν επιγνώσει Χριστιανοί διακηρύττουμε ότι: Σήμερα περισσότερο από κάθε προηγούμενη εποχή, τα αληθινά επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν και φωνάζουν και όχι μόνο υποδεικνύουν αλλά και σχεδόν αποδεικνύουν την ύπαρξη Δημιουργού που με υπερούσια σοφία και αγάπη και γνώση δημιούργησε αυτόν τον φυσικό κόσμο και τελικά αποκορύφωσε την δημιουργία του με αυτό το θεσπέσιο και θείο όντως δημιούργημα που ονομάζεται Άνθρωπος. Και δεν σταμάτησε όμως ως εκεί αλλά συνεχίζει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται και να προνοεί τα καλύτερα και να αγαπά και να σέβεται το δημιούργημα του ακόμη και όταν αυτό πράτει εντελώς ανάξια για την αξία του πράγματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Θεός κατέβηκε στην γη και πήρε την ίδια μορφή με τον άνθρωπο πραγματικά και αληθινά και όχι κατά φαντασία, και αφού δίδαξε και υπέδειξε τον δρόμο της ζωής, της αγάπης, της καλοσύνης, της αρετής, της αλήθειας, της ανθρωπιάς και τελικά τον επισφράγησε δίνοντας το θεανθρώπινο Σώμα και Αίμα Του για να πραγματοποιηθεί αυτό που όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν στο τέλος. Να γεμίσουν με ζωή, με πραγματική ζωή την ύπαρξη τους, να ξαναγίνουν αθώα παιδιά, να ξανα-αγαπήσουν και να ξαναχαρούν και την πρόσκαιρη αυτή ζωή αλλά και να γεμίσουν με την βεβαιότητα και την σιγουριά της αληθινής αιώνιας ζωής που τους περιμένει. Όλα αυτά φυσικά χωρίς όρους και εκβιασμούς, παρά μόνο με τον αληθινό και δίκαιο όρο ότι, αυτό που τελικά θα επιλέξει ο κάθε άνθρωπος, αυτό δικαιωματικά θα ζήσει και τώρα και στους ατελείωτους αιώνες. 
Λοιπόν η πίστη μας είναι εις ένα Θεόν, Τρισυπόστατο, Πατέρα, Υιόν και Πνεύμα, παντοκράτορα ποιητή, δημιουργό, προνοητή και συντηρητή των πάντων, και όχι σε ένα ανύπαρκτο ψεύτικο ανθρώπινο κατασκεύασμα που μπορεί σήμερα να ονομάζεται "εξέλιξη" και αύριο κάτι άλλο όπως και στο παρελθόν είχε πολλά ονόματα η ειδωλολατρία κἆι η φιλοχρηματία. 

Η θεωρία ότι το σύμπαν και η ζωή έγιναν τυχαία από κάποια αρχική ένωση μορίων και ατόμων υπήρχε από τους αρχαιο-Ελληνικούς χρόνους. Επίσης και η θεωρία ότι υπάρχει μεν ένα ανώτερο Ον που δημιούργησε τον κόσμο, αλλά ως εκεί, και πλέον δεν ενδιαφέρεται για την πορεία του κόσμου, τόσο γενικά όσο και ειδικά για τον άνθρωπο, και αυτή υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά είναι και πολύ διαδεδομένη και πιστευτή στις μέρες μας από πολλούς. Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία στηριγμένη στην αποκάλυψη πιστεύει ως δημιουργό του σύμπαντος και του ανθρώπου τον Τριαδικό Θεό, δηλαδή όπως το εξέφρασαν οι μεγάλοι θεολόγοι της εκκλησίας "ο Πατήρ δια του Υιού εν Αγίω Πνεύματι ποιεί τα πάντα". Ο Θεός, Πατέρας δια του Υιού εν Αγίω Πνεύματι έκτισε τον κόσμο με σοφία και αγαθότητα. Όμως δεν σταμάτησε ως εκεί αλλά προνοεί για την πορεία του κόσμου, στέλνοντας τον Υιό του που πήρε την μορφή ανθρώπου με όλες τις ιδιότητες εκτός την αμαρτία και δείχνει τον δρόμο της αιώνιας σωτηρίας με τον λόγο και την ζωή του και επισφραγίζοντας τον με τον θάνατο, την ανάσταση και την ανάληψη της ανθρώπινης φύσεως του στα δεξιά του Θεού Πατέρα. Και ευτυχώς όλα αυτά τα διέσωσαν αξιόπιστοι άνθρωποι μάρτυρες, αυτόπτες και αυτήκοοι, για να μπορούμε και εμείς και όλες οι γενεές των ανθρώπων έως το τέλος του κόσμου να ξαναζούμε και να προγευόμαστε την ελπίδα αιώνια ζωή όπως την προγεύτηκαν και την μετάλαβαν οι πρωταρχικοί αυτήκοοι και αυτόπτες του σαρκωμένου Λόγου δηλαδή του Χριστού. Και έτσι και εμείς ζώντας αυτήν την πίστη ενεργητικά, εμπιστευόμαστε την αλήθεια και την αυθεντικότητα της όχι επειδή έτσι μας είπαν, αλλά επειδή εμείς οι ίδιοι ζούμε το μεγαλείο και την αλήθειά της.

Οι άνθρωποι, αν και ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος, διακρίνονται από το πρόσωπο που δεν υπάρχει δεύτερο πανομοιότυπο στον κόσμο όλο για κάθε άνθρωπο, και μπορούν να τύχουν της ευδαιμονίας, εάν και εφόσον φέρονται προς τον Θεό, τον ύψιστο αυτών προορισμό, και κατά συνέπεια ικανοποιούν την ύψιστη πνευματική τους ανάγκη για την επικοινωνία τους με το Θείο δηλαδή τον δημιουργό τους. Δηλαδή η δόξα του Θεού που είναι δόξα των θείων ιδιοτήτων και κυρίως της αγαθότητας του που φαίνεται από την χορηγία των αγαθών στα δημιουργήματα του είναι η ευδαιμονία μας ως λογικά όντα. "Αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν." (Κατά Ιωάννην 17,3)

Η επιστήμη και η μελέτη της δημιουργίας είναι επιδίωξη μας και μας βοηθάει να εμβαθύνουμε στην αντίληψη της αγαθότητας του Δημιουργού και του προαιώνιου σχεδίου του για εμάς. Μία έρευνα στο παρελθόν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πολλοί μεγάλοι επιστήμονες και εφευρέτες και ευεργέτες της ανθρωπότητας ως πρώτο κίνητρο τους είχαν την αγάπη προς τον Θεό και την δίψα τους να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ιδιότητες του Θεού που αντανακλούν στην δημιουργία και τα δημιουργήματα.

Και η πρώτιστη συμβουλή που δίναν στους μαθητές τους ήταν να είναι ευσεβείς προς τον θεό.

Γιατί οι πραγματικοί άνθρωποι ζουν πρωτίστως με την θεία χάρη και τις ανεξερεύνητες από τον νου του ανθρώπου ευλογίες και δωρεές του θεού. Ο δημιουργός του ανθρώπου γράφει στο εγχειρίδιο -Ευαγγέλιο: “Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλ’ επί παντί ρήματι εκπορευομένω διά στόματος Θεού”. (Κατά Ματθαίον δ4).

Η δε γνώμη αυτών των παρα-επιστημόνων ότι "η γνώση μόνο του φυσικού κόσμου αρκεί στους ανθρώπους να ικανοποιούν τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους" είναι για γέλια διότι ο φυσικός κόσμος διδάσκει πάντοτε ότι "το μεγάλο ψάρι πρέπει να τρώει το μικρό" για να ικανοποιεί τις ανάγκες του, και η "γάτα πάντοτε θα τρώει τον ποντικό και τα πουλιά για να ικανοποιεί τις ανάγκες της" και γενικώς όλα τα δυνατότερα θα σκοτώνουν τα πιο αδύναμα για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Αντιλαμβανόμαστε ότι εμφορούμενοι από τέτοιες ιδέες διατελούν σε συνεχή εσωτερικό τρόμο και ανησυχία μήπως και φαγωθούν από κανέναν πιο ισχυρό τους. Για τον λόγο αυτό τους κρίνουμε αξιοσυμπάθητους. Και τους ζητάμε και συγνώμη αν οξύναμε την κριτική μας και τους στενοχωρήσαμε. Αλλά την αλήθεια δεν δικαιούμαστε να την αποκρύψουμε. Έτσι ώστε ακούγοντας και την άλλη άποψη που ενδεχομένως δεν είχανε την ευκαιρία να ακούσουνε, (και από που άλλωστε;) να αποφασίσουνε και αυτοί πιο ολοκληρωμένα και εμείς αν θα πάρουμε στα σοβαρά την γνώμη τους η θα την στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων. Φυσικά η όποια απόφαση πρέπει να έχει συνέπεια στην ζωή μας. Αλλιώς θα μοιάζει με θέατρο για παιδιά.

Το τι είναι ο Θεός για τον άνθρωπο το λέει ο Ιωάννης Σιναϊτης, στο Λόγος Α της Κλίμακος. "Ο Θεός είναι, για όσους θέλουν, η ζωή και η σωτηρία τους. Όλων, και των πιστών και των απίστων, και των δικαίων και των αδίκων, και των ευσεβών και των ασεβών, και των απαθών και των εμπαθών, και των μοναχών και των κοσμικών, και των σοφών και των αγραμμάτων, και των υγιών και των ασθενών, και των νέων και των ηλικιωμένων. Όπως το φώς του ήλιου και η εναλλαγή των εποχών. Και δεν μπορεί να είναι αλλοιώς, διότι στον Θεό δεν υπάρχει η προσωποληψία".

Για να μπορέσουμε να επιτύχουμε όμως τα πιο πάνω, ο όρος είναι να γίνουμε "νήπια". (νήπιο = άκακο, απονήρευτο). Τότε θα βλέπουμε και θα αντιλαμβανόμαστε πράγματα που ούτε καν τα φανταζόμαστε ότι υπάρχουν. Τότε θα ερευνούμε αγνά και θα χαιρόμαστε αληθινά με οτιδήποτε ανακαλύπτουμε, και με την τέχνη και την επιστήμη αφού ως αληθινή τέτοια θα έχει την ευλογία και την χάρη του Θεού και τελικά θα οδηγεί τον αγνό ερευνητή στον Θεό, δηλαδή "στην τελεία των τελείων ατέλεστο τελειότητα". (Ιωάννης Σιναϊτης) **Υποσημείωση.
Στο κείμενο όπου αναφέρεται η λέξη πιστός και πίστη εννοείται η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη η οποία ανακεφαλαιώνεται στο Σύμβολο της πίστεως και που εντελώς συνοπτικά είναι ότι: ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού που ήρθε στον κόσμο τον προκαθορισμένο καιρό και θυσίασε εαυτόν για να σώζει τους μεν δίκαιους από την πτώση και την απανθρωπιά, και τους απελπισμένους από το βάρος της συνειδήσεως ανθρώπους όλων των αιώνων που πιστεύουν και αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον λυτρωτή Θεό τους, από την απόγνωση, την δουλεία και τυραννία του κακού στην ζωή τους και τον φόβο του θανάτου. "Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν" και "Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς." (O Χριστός). Και έτσι ελευθερωμένοι να ζούνε με τη θεία χάρη μέσα στην αγάπη του Θεού, με καρπούς αντάξιους αυτής της επίγνωσης.
Το έργο του συνεχίζεται στους αιώνες μέσα στο μυστηριακό σώμα του που είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, η Ορθόδοξη, με τα μυστήρια που τελεί το Άγιο Πνεύμα και όπως διαβεβαιώνουν όλοι οι άγιοι απόστολοι, πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας: "εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία". Αν και κάποιοι αφήνουν ένα περιθώριο στην επιεική κρίση του Θεού όταν υπάρχει ακούσια και αξεπέραστη άγνοια λόγω συνθηκών.
Εκεί βιώνει ο πιστός το μυστήριο της παρουσίας του Θεανθρώπου εδώ και τώρα, κυρίως και εξαιρέτως αν ο λειτουργός είναι άξιος και ο πιστός προετοιμασμένος και έχει επίγνωση της χάριτος του Θεού, και όχι αδιάφορος και αναίσθητος ή με τυφλό ζήλο χωρίς επίγνωση. Και αυτά δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια, ούτε να περιγραφούν με οποιοδήποτε ανθρώπινο λόγο, όσες σελίδες και αν γραφούν, αλλά γίνονται και είναι η βιωματική πίστη που ξεπερνά τον φράχτη της γνώσης, και είναι η επίγνωση του Θεού και τελικά η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο της πίστης και της πράξης.
Γιατί είναι ειπωμένο από το στόμα του Χριστού προς τον Πατέρα Του για χάρη μας ότι: "αύτη εστίν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσί σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν" (Ιωάννη ιζ)

Σ.Π.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα παρακάτω είναι νέες προσθήκες σύμφωνα με τις τελευταίες ανακαλύψεις της επιστήμης που συνεχώς έρχονται στο φως και αποδεικνύουν ακόμη πιο περίτρανα την τεράστια απάτη της εξελικτικής ψευτο-θεωρίας και του υλισμού. Επειδή συνεχώς έρχονται στο φως νέα δεδομένα, εδώ θα προσθέτουμε τα σημαντικότερα με την ημερομηνία ανακοίνωσης τους.

11-5-2018.

Ένας γιγάντιος ιχθυόσαυρος το μεγαλύτερο ζώο της Γης. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το μήκος του σώματος θα έπρεπε να είναι περίπου 26 μέτρα. Ο συλλέκτης απολιθωμάτων Πολ ντε λα Σαλ εντόπισε το ηλικίας 205 εκατομμυρίων ετών οστών, της όψιμης τριασικής περιόδου, σε παραλία του Σομερσετ τον Μάιο του 2016. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το μήκος του σώματος από το οποίο προερχόταν το οστό θα έπρεπε να είναι περίπου 26 μέτρα, σχεδόν δηλαδή το μήκος μιας μπλε φάλαινας.

Τα σχόλιο μου για τα παραπάνω: Το ότι ένα ζώο στον όγκο περίπου της μπλε φάλαινας δηλαδή με 10.000 τρισεκατομμύρια κύτταρα έζησε πριν 205 εκατομμύρια έτη, δηλαδή λίγο μετά την εποχή που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ζώα πάνω στην Γη σύμφωνα με τις μετρήσεις της επιστήμης, σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε καμία απολύτως διαδικασία εξέλιξης, αλλά μόνο την ενέργεια του Δημιουργού. Αλλά η τύφλα είναι αθεράπευτη. Άι ρε Δαρβίνε, πόσο προσηλυτισμένα τα έκανες τα παιδιά σου! Θα σε ζηλεύουν και οι μεγαλύτεροι θρησκειοκάπηλοι που πέρασαν πάνω από την Γη.

 4-5-2016

1 τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών πάνω στη γη! – Έχουμε ανακαλύψει μόλις το 1%!

Η Γη μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών και μικροοργανισμών και από αυτά μόλις το ένα χιλιοστό του 1% έχουν ανακαλυφθεί, ενώ το 99,999% παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζέι Λένον του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «PNAS». Η μελέτη βασίστηκε στη μεγαλύτερη έως τώρα ανάλυση μικροβιακών και άλλων βάσεων δεδομένων, καθώς επίσης, σε οικολογικές και στατιστικές μεθόδους.

Συνολικά ελήφθησαν υπόψη πάνω από 5,6 εκατομμύρια γνωστά είδη -ζώα, φυτά και μικρόβια- από 35.000 τοποθεσίες σε όλη τη Γη, εκτός της Ανταρκτικής.

«Η εκτίμηση του αριθμού των ειδών στη Γη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη βιολογία. Η μελέτη μας συνδυάζει τις μεγαλύτερες διαθέσιμες βάσεις δεδομένων με οικολογικά μοντέλα και νέους οικολογικούς κανόνες για τη βιοποικιλότητα, πράγμα που μας επέτρεψε να έχουμε μια νέα και πιο αξιόπιστη εκτίμηση για τον αριθμό των ειδών των μικροβίων στον πλανήτη μας» δήλωσε ο Λένον.

 Είναι πια γνωστό ότι μόνο ένα γραμμάριο χώματος περιέχει έως ένα δισεκατομμύριο μικροοργανισμούς. (και λέω εγώ τώρα... Τι περιμένουν και δεν εξελίσσονται;)

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
 
 
Η Ακαδημία Αθηνών προσυπογράφει κοινή δήλωση για την Διδασκαλία της Εξέλιξης
 
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2006
 
Η Ακαδημία Αθηνών και άλλες 66 Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών συνυπέγραψαν δήλωση στις 21 Ιουνίου 2006, παροτρύνοντας γονείς και διδασκάλους να παρουσιάζουν στα παιδιά τα πραγματικά γεγονότα για την δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής στη Γη.

Η δήλωση, την οποία συνέταξαν μέλη της Διακαδημαϊκής Κοινότητας (InterAcademy Panel), τονίζει ότι "στα μαθήματα φυσικών επιστημών που διδάσκονται σε ορισμένα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα, αποκρύπτονται, διαψεύδονται ή συγχέονται επιστημονικά γεγονότα, δεδομένα και επιβεβαιωμένες θεωρίες, οι οποίες αφορούν την αρχή της δημιουργίας και την εξέλιξη της ζωής στη Γη, με θεωρίες μη επιστημονικά τεκμηριωμένες".

Και η δήλωση συνεχίζει: "παροτρύνουμε τους υπευθύνους για τη λήψη αποφάσεων, τους διδασκάλους και τους γονείς να διδάξουν σε όλα τα παιδιά τις επιστημονικές μεθόδους και ανακαλύψεις και να ενισχύσουν την κατανόηση της επιστήμης της φύσης. Η γνώση του φυσικού κόσμου στον οποίο ζουν, προσφέρει την δυνατότητα να ικανοποιούν τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους και να προστατεύουν τον πλανήτη."

Η Ακαδημία Αθηνών αναφέρει: "υπάρχει μια αντιπαράθεση σε μερικά μέρη του κόσμου σχετικά με τη διδασκαλία της εξέλιξης σε μαθητές και φοιτητές και αυτή η επίκαιρη δήλωση αποσαφηνίζει τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας. Ελπίζουμε αυτή η δήλωση να βοηθήσει όσους υποστηρίζουν ότι οι νέοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στην ακριβή επιστημονική γνώση για την αρχή της δημιουργίας και την εξέλιξη της ζωής στη Γη".

Η δήλωση της Διακαδημαϊκής Κοινότητας (InterAcademy Panel) υπογραμμίζει ότι: "αποδείξεις που στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα σχετικά με την αρχή της δημιουργίας, τις γεωλογικές αλλαγές και την εξέλιξη της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη έχουν τεκμηριωθεί βάσει πολυάριθμων παρατηρήσεων και ανεξάρτητων πειραματικών αποτελεσμάτων των θετικών επιστημών" και ότι "ακόμη και αν υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά σχετικά με τις ακριβείς λεπτομέρειες των εξελικτικών μεταβολών, οι επιστημονικές αποδείξεις ποτέ δεν διέψευσαν αυτά τα αποτελέσματα".

Παραθέτοντας δεδομένα, η δήλωση αναφέρει ότι η Γη σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου και ότι η ζωή εμφανίστηκε στον πλανήτη πριν από 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια τουλάχιστον.

Αναφορικά με την εξέλιξη, σημειώνει ότι "από την πρώτη της εμφάνιση στη Γη, η ζωή πήρε πολλές μορφές, οι οποίες εξακολουθούν να εξελίσσονται, με τρόπους που η παλαιοντολογία και οι σύγχρονες βιολογικές και βιοχημικές επιστήμες περιγράφουν και επιβεβαιώνουν, ανεξάρτητα η μία από την άλλη, με συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια". Και η δήλωση συνεχίζει: "κοινά στοιχεία στη δομή του γενετικού κώδικα όλων των οργανισμών που ζουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, υποδεικνύουν με σαφήνεια την κοινή αρχική τους καταγωγή".

Η δήλωση αναγνωρίζει ότι "η ανθρώπινη κατανόηση των εννοιών της αξίας και του σκοπού εκφεύγει των ορίων των θετικών επιστημών" και ότι "σε αυτήν συμβάλλουν μια σειρά από παράγοντες -επιστημονικοί, κοινωνικοί, φιλοσοφικοί, θρησκευτικοί, πολιτιστικοί και πολιτικοί-. Και προσθέτει: "αυτοί οι διαφορετικοί τομείς οφείλουν να έχουν αμοιβαίο σεβασμό και ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν πλήρως τόσο τους δικούς τους τομείς δράσης όσο και τους περιορισμούς τους".