Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site

π. Ανάργυρος

Γνωριμία με έναν αγωνιστή του καλού αγώνα της πίστεως, της ελπίδος και της αγάπης της εποχή μας.

1. Βίντεο
2. Ηχητικά (ετοιμάζονται)
3. Χειρόγραφα
4. Φωτογραφίες

λίγα λόγια...

Ο μακαριστός πλέον πατήρ Ανάργυρος Αφθονίδης ( +25 Μαρτίου 2018) είναι πιο κοντά στον Θεό που τόσο αγάπησε και ζωγράφισε πάνω στην ζωή του.
Και εγώ παίρνω το θάρρος να κοινοποιήσω αυτά που κατέγραψα ζώντας κοντά του.
Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό το δώρο! Και το παραθέτω για να ωφεληθούν και άλλοι χριστιανοί γιατί δεν είναι ιδιωτική υπόθεση.
Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στον Χριστιανικό και φιλανθρωπικό σύλλογο "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ" Πτολεμαϊδας, στον οποίο προσέφερε τις πνευματικές του υπηρεσίες ο π. Ανάργυρος για περισσότερα από 50 χρόνια, όπως τις προσέφερε ανιδιοτελώς και σε πολλά άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο (Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Φλώρινα, Θεσ/νίκη, Σκόπελο, Βουλγαρία ...). Πρέπει να πω εδώ ότι έγιναν για τις ανάγκες ένός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που στήσαμε για να μεταδίδονται όλες οι εκδηλώσεις του Συλλόγου και όχι μόνο του π. Αναργύρου που ομολογουμένως ήταν πάμπολες με πολλούς προσκεκλημένους. Ο π. Ανάργυρος ποτέ δεν με ρώτησε αν καταγράφεται η ομιλία του και αυτό φαίνεται με την στάση του και ότι δεν έχει κανένα στήσιμο αλλά μιλάει εντελώς ελεύθερα.
Τα ηχητικά και τα βίντεο καλύπτουν περίπου μια εικοσαετία αλλά δεν ανεβαίνουν με χρονολογική σειρά.
Τα βίντεο χρειάστηκε να υπερσυμπιεστούν αφενός για να μην πιάνουν πολύ χώρο στον Server διότι έχει μεγάλα έξοδα και αφ ετέρου για να μην καταναλώνονται πολλά Megabyte σε όσους θέλουν να τα βλέπουν από κινητό. Έτσι σε οθόνη κινητού δεν αλλοιώνεται σημαντικά η εικόνα, όμως σε μεγάλη οθόνη υπολογιστή υπάρχει κάποια αλλοίωση της εικόνας. Ο ήχος όμως είναι ο πρωτότυπος. Πάντως υπάρχουν και τα αυθεντικά video στην πλήρη ανάλυση για όσους τυχόν χρειαστούν κάποιο.
Επίσης ανεβάζω και κάποια χειρόγραφα κείμενα ομιλιών όπως και κάποιες φωτογραφίες.
Και μία έκκληση σε όσους διαθέτουν υλικό οποιασδήποτε μορφής για τον π. Ανάργυρο, αν θέλουν ας το αποστείλουν για να το ανεβάσω εδώ. Διότι αυτά είναι ελάχιστα από όσα κήρυξε και δίδαξε ο π. Ανάργυρος πρωτίστως με την στάση ζωής και κατόπιν με τον λόγο, και μόνο στην Πτολεμαϊδα.
Κατά το γεγραμμένο "ἀδόλως τε ἔμαθον ἀφθόνως τε μεταδίδωμι, τὸν πλοῦτον αὐτῆς οὐκ ἀποκρύπτομαι·"(Σοφία Σολομώντος 7,13).
ΣΠ

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του site