Η χρήση μουσικών εγγράφων του Μελωδού από γυναίκες

Οτιδήποτε αφορά το πρόγραμμα Μελωδός.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Η χρήση μουσικών εγγράφων του Μελωδού από γυναίκες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Σε τίποτε δεν διαφέρει ο τρόπος χρήσης των εγγράφων παρά μόνο στην εκτέλεση των μουσικών κειμένων.
Επειδή αυτά συνήθως είναι περασμένα από άνδρες, ο τόνος βάσης είναι για την ανδρική φωνή.
Για να εκτελεστούν σωστά από γυναικεία φωνή πρέπει ο τόνος βάσης να ανεβεί περίπου 4 - 5 τόνους.
Έτσι πχ πρέπει όλα τα έγγραφα του Αναστασιματαρίου του Ιωάννου που δίνεται με τον Μελωδό, να ανοιχτούν και να αλλαχτεί ο τόνος βάσης τους κατά 4 τόνους πιο πάνω.
Αυτό μπορεί να γίνει με 2 διαφορετικούς τρόπους.
Α) Πρώτος τρόπος και πιο δύσκολος.
Αφού ανοίξετε το μουσικό έγγραφο και βάλετε τον δείκτη μέσα στο μουσικό κείμενο που θέλετε να ανεβάσετε την βάση του, πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει με κίτρινη καμπάνα στην βασική εργαλειοθήκη και ανεβάστε τον τόνο βάσης κατά 4 περίπου τόνους σύμφωνα με τον πίνακα που φαίνεται δεξιά. Αν πχ ο αρχικός τόνος βάσης είναι 144 Hz, που αντιστοιχεί για την ανδρική φωνή περίπου στον φθόγγο Πα, θα ορίσετε 4 φωνές πάνω, δηλαδή τον τόνο του φθόγγου Κε που είναι περίπου 216 Hz ως τόνο του Πα για την γυναικεία φωνή.
Το μειονέκτημα και η δυσκολία εδώ είναι ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο για όλες τις Αρκτικές ή αρχικές μαρτυρίες του εγγράφου διότι η εμβέλεια του τόνου βάσης τελειώνει με αλλαγή της αρχικής/ Αρκτικής μαρτυρίας.
Αφού τα αλλάξετε αποθηκεύστε το έγγραφο.
Β) τρόπος πιο εύκολος.
Αυτός ο τρόπος έχει το πλεονέκτημα ότι αλλάζει για όλα τα μέλη τον τόνο βάσης και δεν χρειάζεται ξανά αλλαγή όπου αλλάζει η Αρκτική μαρτυρία.
Πατήστε το εικονίδιο που βρίσκεται παραδίπλα από την καμπάνα στην βασική εργαλειοθήκη και έχει ένα μόνο κεφάλι με ένα βέλος με 2 άκρα άνω-κάτω. Επιλέξτε σε τόνους και ανεβάστε 4 τόννους. Δοκιμάστε και αποθηκεύστε το έγγραφο.
Απάντηση