Ερωτήματα ρυθμός σε αρκτική μαρτυρία, φθόγγο με φθορά, ιδιωτ

Οτιδήποτε αφορά το πρόγραμμα Μελωδός.
Ευθύμιος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2016, 13:25

Ερωτήματα ρυθμός σε αρκτική μαρτυρία, φθόγγο με φθορά, ιδιωτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ευθύμιος »

Καλησπέρα,

έχω τρία ερωτήματα :

1. πώς μπορούμε να προσθέσουμε σημεία ρυθμού ώς μερος της αρκτικής μαρτυρίας. Επεχείρησα να το κάνω μέσω τρης εισαγωγής κειμένου (F11) , δηλαδή έγραψα Ηχος πλ β ρυθμός 0 Ι (μέσω τηες εισαγωγής ρυθμού), αλλά όταν το μετέτρεψα σε αρκτική μαρτυρία κράτησε το "Ηχος πλ β ρυθμός". Τη διέλυσα στα στοιχεία της και τα σημεία ρυθμού είχαν χαθεί Εγώ θα ήθελα να εμφανίζεται αν όχι ως μέρος της αρκτικής μαρτυρίας τουλάχιστον σε συνέχεια αυτής (στην ίδα γραμμή).

2. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω της εσαγωγής φθόγγου με φθορα να τοποθετηθεί η η φθορά με τον φθόγγο που αντιπροσωπεύει πριν/ μετά από κάποιον προσοτικό χαρακτήρα. Μπορούμε ωστόσο να έχουμε σε ένα ποσοτικό χαρακτήρα τη φθορά και συγχρόνως να εμφανίζεται μονίμως (και να εκτυπώνεται) ο χαρακτήρας που της έχουμε αναθέσει σε μικρό μέγεθος (ώστε να μη συγχέεται με τυχόν ισοκράτημα); Αυτό δηλαδή που γίνεται και όταν επιλέγουμε με τον δρομέα έναν χαρακτήρα με φθορά.

3. Υπάρχει δυνατότητα να ορίσουμε σε κάθε ιδιωτικό σύμβολο μέγεθος διαφορετικό από τα άλλα στο ίδιο έγγραφο, παράγραφο...;


Και κάτι που έχω παρατηρήσει :

Αν έχοντας αντιγράψει μέρος από ένα ανοικτό έγγραφο κλείσουμε το έγγραφο προέλευσης (διατηρώντας την εφαρμογή ανοικτή), πριν επικολλήσουμε ό,τι αντιγράψαμε στο έγγραφο προορισμού, η αντιγραφή δε μπορεί να ολοκληρωθεί (ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στον υπολογιστή μου : Parameter" cannot be null. Parameter name: serializationStream) . Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται το έγγραφο προέλευσης να είναι ανοικτό μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιγραφή. Το έκανα μερικές φορές εκ παραδρομής και έτσι το παρατήρησα.
Δεν το θεωρώ ουσιώδες απλώς το θεωρώ επειδή το παρατήρηαα.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Ερωτήματα ρυθμός σε αρκτική μαρτυρία, φθόγγο με φθορά, ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Απαντήσεις:

1) Επειδή τα σημεία ρυθμού δεν προβλεπόταν να εισάγωνται στην αρκτική μαρτυρία (στην επόμενη αναβάθμιση θα εισάγωνται), ένας τρόπος για να το κάνεις είναι να γράψεις αναλυτικά την αρκτική μαρτυρία ή να διαλύσεις μια υπάρχουσα και να προσθέσεις τα σημεία ρυθμού στο τέλος της, όπως ακριβώς έκανες, αλλά να μη μετατρέψεις τα σημεία σε αρκτική μαρτυρία, απλώς βάζεις αλλαγή γραμής μετά και πριν τα σημεία μαρτυρίας και στοιχίζεις την γραμμή της μαρτυρίας στο κέντρο.
Επιπλέον επειδή πρέπει να κάνεις ανάθεση κλίμακας κάπου για να μην βγάζει σφάλμα το μουσικό κείμενο που ακολουθεί, αρκεί να βάλεις μια μαρτυρία στην αρχή του μουσικού κειμένου (αν δεν υπάρχει ήδη) που ακολουθεί την αρκτική και με δεξι κλικ να μετατρέψεις την μαρτυρία σε αρχική μαρτυρία όπου θα αναθέσεις την κλίμακα. Στην συνέχεια να δεν θέλεις να φαίνεται η έξτρα μαρτυρία που έβαλες με διπλό κλικ πάνω της ορίζεις να είναι αόρατη.

2) Μπορεί να γίνε αυτό ως εξής.
Με δεξί κλικ πάνω στο ποσοτικό που έχει την φθορά, επιλέγεις το "Λεπτομερής ανάθεση κλίμακας ...".
Στην φόρμα που ανοίγει εκτός των άλλων έχει ένα τσεκ κουτί που λέει: "Να είναι ορατός ο φθόγγος της φθοράς" που τσεκάρεις και πατάς ΟΚ και θα φαίνεται μόνιμα ο φθόγγος.

3) Σε αυτή την έκδοση όχι. Θα γίνεται στην επόμενη.

Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα διορθωθεί.
Ευθύμιος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2016, 13:25

Re: Ερωτήματα ρυθμός σε αρκτική μαρτυρία, φθόγγο με φθορά, ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ευθύμιος »

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. Να είστε καλά.
Απάντηση