Αν οι Εργαλειοθήκες και τα Μενού φαίνοται πολύ μικρές

Οτιδήποτε αφορά το πρόγραμμα Μελωδός.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Αν οι Εργαλειοθήκες και τα Μενού φαίνοται πολύ μικρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Τα εργαλεία του Μελωδού φαίνονται μικρά προφανώς επειδή έχεις πολύ μεγάλη ανάλυση στην οθόνη.

Αυτό μπορεί να διορθωθεί με 2 τρόπους.

Ο πρώτος είναι να χαμηλώσεις την ανάλυση. πχ αν η ανάλυση είναι 1920 χ 1080 να την κάνεις 1360 χ 768 ή κάτι τέτοιο. πρόσεξε μόνο να κρατήσεις την αναλογία πλάτος / ύψος ίδια διότι αλλιώς θα παραμορφώνονται τα γραφήματα πχ ο κύκλος θα φαίνεται σαν έλλειψη κλπ

Αυτό το κάνεις ως εξής: Αδειάζεις την επιφάνεια εργασίας από τα προγράμματα (κλείνοντας ή καλύτερα ελαχιστοποιώντας τα) και με δεξί κλικ πάνω σε άδειο σημείο της επιφάνειας εργασίας επιλέγεις από το πτυσσόμενο μενού που ανοίγει το: "Ανάλυση Οθόνης". Στην κάρτα που ανοίγει λέει κάπου Ανάλυση και δεξιά την δείχνει. Αν πχ δείχνει 1920 χ 1080, κάνε την 1360 χ 768.

Ο δεύτερος τρόπος είναι αν δεν θέλεις να χάσεις την υψηλή ανάλυση της οθόνης αλλά θέλεις και τα εργαλεία να φαίνονται κανονικά τότε πρέπει να αλλάξεις το Resolution ή την πυκνότητα σχεδιασμού επί το Ελληνικόν.

Αυτό το κάνεις ως εξής: Πάλι με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας όπως πριν, επιλέγεις από το πτυσσόμενο μενού επιλέγεις "Εξατομίκευση: και στην κάρτα που ανοίγει επιλέγεις από τα αριστερά το "Οθόνη" ή μπορείς από τον Πίνακα Ελέγχου να επιλέγεις πάλι απευθείας το "Οθόνη".

Εκεί λέει κάπου "Αλλαγή μεγέθους όλων των στοιχείων" και δείχνει ποσοστό 100%, 125% και 150%. Προφανώς σε εσένα θα είναι 100%, οπότε κάνε το 125% ή και 150% αν σε διευκολύνει περισσότερο.
Απάντηση