Φόρουμ Μελωδού
https://melodos.com/forum/

Πρόβλημα ποιοτικής μετατροπής εγγράφων Μελωδού σε PDF
https://melodos.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=960
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Σάββας Παπαδόπουλος [ 28 Απρ 2014, 09:52 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Πρόβλημα ποιοτικής μετατροπής εγγράφων Μελωδού σε PDF

Αναφέρθηκε από πολλούς το ακόλουθο πρόβλημα:
Όταν μετατρέπουν τα έγγραφα του Μελωδού σε PDF χρησιμοποιώντας κάποιον PDF printer (εκτυπωτή), το μέν κοίλο κάτω από τα ισοκρατήματα δεν είναι ομαλό αλλά παρουσιάζει δόντια, και το ίδιο και η μουσική γραμματοσειρά όταν έχει μέγεθος κάτω από 13.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είνα ότι κατά την στιγμή της εκτύπωσης σε PDF, στις Ιδιότητες του εκτυπωτή να ορίζεται "Ενσωμάτωση γραμματοσειρών" ή "Embed Fonts" στο PDF και το Resolution σε 1200 dpi τουλάχιστον.
Συγγεκριμένα χρησιμοποιώ τον doPDF http://www.dopdf.com ή τον pdFill http://www.pdfill.com/ που είναι free, και δίνει την επιλογή "Ενσωμάτωση γραμματοσειρών" στις Ιδιότητες του εκτυπωτή ή στην φόρμα εκτύπωσης. Σε άλλους PDF εκτυπωτές πιθανόν να μην φαίνεται αυτή η επιλογή αλλα πρέπει να την ψάξετε μέσα στις ιδιότητες του εκτυπωτή και να την ενεργοποιήσετε.

Όλα τα ανωτέρω τα κάνουμε μόνο αν θέλουμε υψηλής ποιότητας εκτύπωση σε pdf, για επαγγελματικές εκτυπώσεις μόνο ή που θα πάνε στο τυπογραφείο για τελική εκτύπωση, γιατί βαραίνει πολύ το τελικό pdf σε μέγεθος.
Αν θέλουμε μόνο για προβολή στην οθόνη του υπολογιστή και για να ανοίγει πολύ γρήγορα το pdf δεν εφρμόζουμε τα ανωτέρω, δηλαδή δεν ενσωματώνουμε γραμματοσειρές και το Resolution στα 300 dpi.
Έρρωσθε !

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 1 ώρες [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/