Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Οτιδήποτε αφορά το πρόγραμμα Μελωδός.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Πολλοί ρωτούν προκειμένου να αγοράσουν tablet για προσωπική χρήση ή χρήση στο αναλόγιο της Εκκλησίας.
Αφού θα γράψω τις γενικές προδιαγραφές που πρέπει να έχουν υπόψιν, θα αναφέρω τι χρησιμοποιώ και εγώ.
Τα χαρακτηριστικά του tablet πρέπει να είναι τα εξής:
1) Λειτουργικό σύστημα τα Windows οπωσδήποτε, αφού το Μελωδός δεν τρέχει σε άλλα λειτουργικά όπως το IOS, Android, linux κλπ.
2) Ο επεξεργαστής του υπολογιστή καλό είναι να είναι από intel i3 ή το αντίστοιχο τσιπ της AMD και άνω. Τρέχει και με μικρότερους επεξεργαστές αλλά κάποιες λειτουργίες βαριές όπως η ανάλυση φωνής μπορεί να παρουσιάσουν καθυστερήσεις. Φυσικά o ιδανικός επεξεργαστής είναι ο intel i7 και μάλιστα ο 4ης γενιάς.
3) Το μέγεθος της οθόνης. Το Μελωδός δεν είναι κάτι σαν πλοηγός του internet ή άλλο πρόγραμμα που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να επισκέπτεσαι τοπία και σελίδες, και το πολύ-πολύ να γράφεις και κανένα μήνυμα.
Το Μελωδός είναι ένα μεγάλο και βαρύ πρόγραμμα με πλούσιο μενού, εργαλειοθήκες, πολλές φόρμες και λειτουργίες που πρέπει να μπορούν να απεικονίζονται άνετα για να κάνεις σωστή και άνετη δουλειά. Έτσι μια οθόνη 10 ή 11 inches δεν βολεύει καθόλου, διότι τα εργαλεία θα είναι πολύ μικρά και δυσδιάκριτα και πρακτικά δεν θα είναι δυνατή η χρήση τους ιδίως και με την οθόνη αφής.
'Έτσι το ελάχιστο προτεινόμενο μέγεθος οθόνης για tablet είναι 15,5 inches. To ιδανικό βέβαια για φορητό tablet είναι 18 inches. (Για σταθερό υπολογιστή όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα)
4) Η ανάλυση της οθόνης. Η ανάλυση της οθόνης πρέπει να είναι τουλάχιστον 1024 x 768 για να μπορούν να εμφανίζονται όλες οι φόρμες. Καλύτερα το 1600 x 900 και ιδανικά το 1920 x 1080 οπότε με ρύθμιση του dpi της οθόνης γίνεται η τελική προσαρμογή του Μελωδού στην οθόνη.
5) Οθόνη αφής. Φυσικά είναι αδύνατον το tablet να μην έχει οθόνη αφής. Το Μελωδός ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες αφής που υποστηρίζουν τα νέα Windows 8 αλλά και τα παλαιότερα 7 και XP, έτσι ώστε να γυρίζεις σελίδες να γίνεται zoom, pan, play, step, ισοκράτης, παναρμόνιο, εισαγωγή μουσικού κειμένου και άλλες πολλές λειτουργίες και με την αφή της οθόνης.
6) Μνήμη. Αν έχει Windows 7 ή 8 το ελάχιστο 4 Gbyte.
7) Να έχει 2 τουλάχιστον πόρτες USB κανονικού μεγέθους.
8) Να έχει ενσύρματη ά ασύρματη σύνδεση HDMI. (Ασύρματη διαθέτουν όσα tablet έχουν 4ης γενιάς επεξεργαστή της intel ι3, ι5, ι7), ώστε να συνδέεται με δεύτερη οθόνη ή τηλεόραση νέας γενιάς.
9) Είσοδο για μικρόφωνο, ενσωματωμένα ηχεία, έξοδο για ηχεία.
Τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά, όπως το μέγεθος και είδος του δίσκου.

Τελειώνω αναφέροντας σε ποιο μοντέλο κατέληξα και αγόρασα και χρησιμοποιώ, και πάνω σε αυτό βελτιώνω τον Μελωδό. Φυσικά εννοείτε οτι δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη εάν κάποιος αγοράσει αυτό το tablet και τυχόν αυτό το μοντέλο βγει αργότερα προβληματικό. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος και ακόμη και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του το θεωρώ το ιδανικό tablet αλλά και σταθερό για τον Μελωδό και φυσικά για όλα τα άλλα τα προγράμματα που συνήθως χρησιμοποιεί κάποιος, αφού μπορεί να σηκώσει και τις πιο βαριές εργασίες που τυχόν θέλει κάποιος να κάνει. Δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σταθερός υπολογιστής για το σπίτι και σαν φορητός και σαν tablet για το αναλόγιο ή τον δρόμο.
Δηλαδή με μια αγορά παίρνεις σύστημα με τριπλή "προσωπικότητα" και είσαι υπέρ ευχαριστημένος για τις τρείς "προσωπικότητες του". Να και κάπου που η τριπροσωπία θεωρείται ιδανικό !
Το μόνο ας το πω μειονέκτημα που όμως προέκυψε αφότου βγήκαν οι επεξεργαστές της intel 4ης γενιάς, είναι ότι αυτό έχει επεξεργαστή intel 3ης γενιάς. Αλλά νομίζω ότι η Dell δεν θα αργήσει να το αναβαθμίσει σε 4ης γενιάς.
Αυτό λοιπόν το μοντέλο που προτείνω για τον Μελωδό είναι το Dell XPS 18 με επεξεργαστή i7 ή i5.
Ζυγίζει περί τα 2 κιλά, έχει οθόνη 18,5 inches, επεξεργαστή i7 ή i5 ή i3 (βγαίνει και με μικρότερο επεξεργαστή πιο οικονομικό αλλά δεν το προτείνω).
Αν κάνετε αναζήτηση στο skroutz.gr ως XPS 18 θα δείτε τις τιμές του σε Ελληνικά καταστήματα.
Είμαι υποχρεωμένος όμως να αναφέρω ότι κάποιες πηγές έχουν αρκετά χαμηλότερες τιμές για τα ίδια μοντέλα.
πχ στο e-bay, αν κάνετε αναζήτηση μπορείτε να βρείτε το μοντέλο με i5 ή i7 μέχρι και 400 ευρώ φτηνότερο.
ΠΡΟΣΟΧΉ όμως αν αγοράσετε από το e-bay.Βεβαιωθείτε ότι έχει την πιστοποίηση του e-Bay που είναι το σηματάκι που λέει "Top-rated seller" ή "Best-rated seller" και ότι έχει πάνω από 1000 πωλήσεις. Αλλιώς μπορεί να πέσετε θύμα κάποιου κλέφτη. Τέλος βεβαιωθείτε ότι είδατε την χρέωση μεταφορικών και επιπλέον δασμών εάν το προϊόν προέρχεται από την Αμερική. Αυτό θα το δείτε στην καρτέλα "Shipping and payments" και κυρίως εκεί που λέει "Import charges(estimated)".

Η αγορά του Μελωδού είναι μια μεγάλη επένδυση. Όμως πρέπει να υποστηριχθεί από ένα δυνατό σύστημα για να τον εκμεταλλευτείτε πλήρως. Αυτό που προτείνουμε εδώ δεν είναι ένα απλό tablet για να χαζεύουμε στο internet ή για να ανταλλάσσουμε μηνύματα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα tablet των 80 ευρώ. Φυσικά τα κάνει και όλα αυτά και με πολύ μεγαλύτερη άνεση. Αλλά αντί να δώσετε 350 ευρώ για ένα tablet 10 inches και να μην το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να βάλετε άλλα 300 ευρώ και να μην το αποχωρίζεστε είτε ως σταθερό, είτε ως laptop, είτε ως tablet. Εξάλλου η ρήση ότι το φτηνό τελικά το πληρώνεις πολλαπλά δεν διαψεύστηκε ακόμη.
Αυτό που προτείνεται εδώ σκεφτείτε το σαν αγορά της δεκαετίας. Είναι ένα σύστημα που είναι ταυτόχρονα σταθερός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής και υπολογιστής tablet. Και είναι και στις τρεις μορφές του πολύ καλό. Και ιδίως για μεγάλα και βαριά προγράμματα όπως είναι το Μελωδός.

Και κάτι συμπληρωματικό. Αν θέλετε να αγοράσετε laptop και όχι tablet προτιμήστε να είναι Ultrabook και να έχει οθόνη αφής τουλάχιστον 15 inches και επεξεργαστή i7 ή i5 ή i3.
pane8486
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2012, 19:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pane8486 »

Καλη και ευλογιμενη χρονια σε ολους, χρονια καλα στους εορταζοντες.
Σημερα χρησημοποιησα για πρωτη φορα στο αναλογια το καινουργιο μου tablet Dell xps 18 i5 με ΑΡΙΣΤΑ αποτελεσματα. Μεγαλη ευκολια και μεγαλη ταχυτητα στη μετακινηση μεσα στα εγγραφα.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Με υγεία και Χρόνια Πολλά κε Παναγιώτη.
Και εγώ μόνο με αυτό το tablet πάω στο αναλόγιο.
Σαν να το σχεδίασε η Dell για ψάλτες. Το ipad είναι το ... 1/3 της οθόνης του!
Έχει σχεδόν 5 ώρες αυτονομία αν απενεργοποιήσεις το WiFi, και ζυγίζει λίγο περισσότερο από 2 κιλά.
Η έκδοση 2015 του Μελωδού θα προσαρμοστεί για την μέγιστη αποδοτικότητα πάνω σε αυτό το tablet ώστε να μην χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά μόνο την αφή της οθόνης.
Φυσικά θα έχει και πολλά-πολλά νέα καλούδια !
Κιαμηλίδης Βασίλειος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2012, 07:56

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κιαμηλίδης Βασίλειος »

Ευχαριστίες πολλές για την πληρέστατη από κάθε άποψη ενημέρωση, να τα χρησιμοποιείτε όπως επιθυμείτε, και να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας για οποιαδήποτε νεώτερη εμπειρία σας.
Μεγιά σας.
Εγώ ήδη αρχίζω να ετοιμάζομαι για το απαιτούμενο ποσό, και όταν έλθει η ώρα θα το αγοράσω και εγώ πρώτα ο Θεός βεβαίως βεβαίως.
Βασίλης Κιαμηλίδης
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Για όσους πάντως δεν βιάζονται πολύ, πιστεύω ότι και άλλοι κατασκευαστές θα βγάλουν ανάλογα tablet και οι τιμές θα πέσουν ακόμη περισσότερο. Οπότε θα υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής.
Και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η αγορά πάει για tablet μεγαλύτερης οθόνης και ελαφριά όπως τα μικρά.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Η νέα αναβάθμιση του Μελωδού που κάποια βασική έκδοση λέμε να τρέχει και σε Android και σε iPad θα ανοίξει τον ορίζοντα επιλογών για Tablet και θα μεταβάλει προφανώς τα αρχικά δεδομένα με τα οποία συντάχθηκε αρχικά αυτό το θέμα.
Επειδή όμως τα συστήματα Android και IOS δεν έχουν την δυναμική και την πληρότητα των ολοκληρωμένων συστημάτων όπως Windows ή Linux ή OS X, η κανονική έκδοση του Νευρωνικού Μελωδού θα είναι για Windows ή OS X ή LINUX και μία περιορισμένων δυνατοτήτων έκδοση θα βγει ενδεχομένως για Android και IOS αν τελικά κριθεί απαραίτητο.
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα τάμπλετ για να το χρησιμοποιώ στο αναλόγιο. Νομίζω ότι το να τρέχει Windows είναι must για τον Μελωδό, επομένως γλυκοκοιτάζω το Surface pro 4 με Μ3 επεξεργαστή και 4 GB RAM. Δεν το θέλω για τη σοβαρή δουλειά με τον Μελωδό, καθώς αυτή γίνεται στο Desktop. Θέλω απλώς να διαβάζω τα μουσικά κείμενα χωρίς να μου βγαίνουν τα μάτια και η εναλλαγή μεταξύ εγγράφων να μην έχει καθυστερήσεις γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες :lol: Θεωρείτε ότι η εμπειρία με αυτό το tablet θα είναι ικανοποιητική πάνω στο ψαλτήρι; Δυστυχώς, δεν μπορώ να τα δοκιμάσω σε κάποιο κατάστημα και αν είχα την οικονομική ευχέρεια θα αγόραζα κατευθείαν το Surface book με τις 13.5"...
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει (ακόμη :P ) αλλά από τις προδιαγραφές του φαίνεται κορυφαίο. ;)
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Μπορείτε να μας πείτε τις απαιτήσεις για τον Νευρωνικό Μελωδό στο περίπου; Επίσης, μήπως εμφανιστούν προβλήματα στον Μελωδό 2013 και στον Νευρωνικό Μελωδό σε πολύ υψηλές αναλύσεις, όπως του Surface (2736x1824, 267ppi); Γενικά έχω ακούσει ότι κάποιες εφαρμογές δεν εμφανίζονται σωστά στα Surfaces με scaling 200% ...
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Το Surface 4 υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του Νευρωνικού Μελωδού σε όλους τους τομείς, είτε συμβατούς είτε τεχνητής νοημοσύνης είτε αλληλεπίδρασης με την οθόνη αφής το μικρόφωνο και την κάμερα.
Και δεν θα έχεις πρόβλημα με scalling 200% ή άλλο γιατί σχεδιάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις αυτής της τεχνολογίας.
Φυσικά αν θέλεις κάτι εξεζητημένο στην απόδοση του ήχου, πρέπει να συνδέσεις εξωτερική κάρτα ήχου, όπως και σε όλα τα άλλα tablet ή Laptop.
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Με καλύψατε πλήρως. Μια τελευταία ερώτηση: Τελικά ο Νευρωνικός Μελωδός θα υποστηρίζει iOS; Είδα και το iPad Pro από κοντά και μου φάνηκε ιδανικό σε διαστάσεις!
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

IOS και Android και WinRT είναι RunTime συστήματα και δυστυχώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις λειτουργίες που χρειάζεται το νέο Μελωδός. Μόνο ολοκληρωμένα λειτoυργικά Windows, Linux, OS X.
Γι αυτό σε πρώτη φάση θα είναι τελικά μόνο για Windows. Αργότερα θα δούμε αν βγει και σε OS x.
Σε Android ή ΙΟS μόνο μια μινιμαλιστική έκδοση μπορεί να γίνει, κάτι σαν player του αναλογίου, αν τελικά κριθεί σκόπιμο.
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Τελικά αγόρασα το Surface Pro 4/i5/4GB/128GB και είναι απλά φανταστικό! Λίγο μικρότερο από μια κόλλα Α4 και με απίστευτη οξύτητα στην οθόνη. Όσο για το στυλό που το συνοδεύει, περιττό να πω πόσο επιταχύνει τις εργασίες συγγραφής με τον Μελωδό! Το μόνο παράπονο είναι το μενού του Μελωδού που φαίνεται πολύ μικρό (λόγω υψηλής ανάλυσης) και είναι δύσκολο να το ανοιγοκλείνεις για πλοήγηση στις λίστες και τα περιεχόμενα του εγγράφου. Ελπίζω στην αναβάθμιση να υπάρχει "tablet mode" ανάγνωσης, ειδικό για το αναλόγιο :)
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Με υγείες! Τα αξίζει τα λεφτά του.
Όσον αφορά τα μεγέθη των εργαλείων στον νέο μελωδό θα καθορίζεις εσύ το μέγεθος τους ακριβώς, δηλαδή όχι μόνο ένα tablet mode και ένα normal αλλά ακριβείας όσο θέλεις.
Για το τρέχον 2013 Μελωδό μπορείς να μεγεθύνεις αν αλλάξεις τα dpi της οθόνης στα Windows για να βλέπεις πιό μεγάλα τα μενού και τα περιεχόμενα και τις λίστες, που θα το κάνεις έτσι κι αλλοιώς αν δουλεύεις και άλλα προγράμματα όπως Word κλπ.
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Ευχαριστώ πολύ! Σχετικά με τα dpi, είναι default κι όλα τα προγραμματα που χρησιμοποιώ είναι ικανοποιητικότατα. Μόνο ο Μελωδός με παιδεύει. Δεν είναι βέβαια και τόσο σημαντικό... Αναμένω με ανυπομονησία την αναβάθμιση!!!
melodios
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 23 Μάιος 2014, 18:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από melodios »

Τάμπλετ ποιο οικονομικό (κάτω των 500 ευρώ) που να υποστηρίζει τον melodo, δεν υπάρχει; προσωπικά θα μου άρεσε διαστάσεις αναλογίας Α4 δηλ 9,8'' και για να είμαι ειλικρινής ήμουν έτοιμος τώρα για το πάσχα να πάρω το ipad air2 ως αξιόπιστο εργαλείο (γιατί με ένα άλλο κινέζικο android που είχα προβλήματα.. ) γιαυτό λέω να πάρω κάτι αξιόπιστο που θα το δουλέυω κατά κύριο λόγο στην εκκλησία! (αναλόγιο)
..και κάτι άλλο, υπάρχει κάποιο σύστημα που να συνδέεται με τον υπολογιστή και να μετατρέπει τον υπολογιστή και το πρόγραμμα ως touch screen..
nbouris
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Δεκ 2012, 23:07

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nbouris »

Για το μελωδο χρειαζεται windows tablet. Δεν κανει ουτε το ipad ουτε καποιο android. Εμενα αυτο http://www.skroutz.gr/s/5563843/Vero-Ta ... -32GB.html με windows10 λειτουργει μια χαρα. Αλλα το surface ειναι αλλο επιπεδο (πολυ ομως).
melodios
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 23 Μάιος 2014, 18:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από melodios »

Σε πολύ καλή τιμή, λίγο τις διαστάσεις θα τις ήθελα κάπως διαφορετικές (όχι τόσο μακρόστενο..) κάπως σαν το ipad θα τις ήθελα!
Με αυτό το μηχάνημα (Vero) που λες πως έχεις και εσύ nbouris, όλες οι λειτουργίες του melodos δουλευουν κανονικά ή μόνο ανάγνωση;
nbouris
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Δεκ 2012, 23:07

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nbouris »

Ολες κανονικα. Μονο που ειναι αρκετα μικρο για να δουλεψει κανεις. Ειναι ομως μια καλη φορητη και ελαφρια λυση αναγκης. Ξαναλεω ομως οτι για επιδοσεις ειναι το surface. Νομιζω οση διαφορα εχουν στην τιμη, σχεδον τοση εχουν και σαν μηχανηματα. Εγω παντως το εχω απο το νοεμβριο και δουλευει κανονικα. Ισως μια καλυτερη λυση να ειναι το w120i παλι vero. Ειναι πιο κοντα η οθονη στο surface, αλλα ειναι περισσοτερο laptop απο οτι tablet (λογω βαρους κυριως).
melodios
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 23 Μάιος 2014, 18:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από melodios »

nbouris έγραψε:Ολες κανονικα. Μονο που ειναι αρκετα μικρο για να δουλεψει κανεις. Ειναι ομως μια καλη φορητη και ελαφρια λυση αναγκης. Ξαναλεω ομως οτι για επιδοσεις ειναι το surface. Νομιζω οση διαφορα εχουν στην τιμη, σχεδον τοση εχουν και σαν μηχανηματα. Εγω παντως το εχω απο το νοεμβριο και δουλευει κανονικα. Ισως μια καλυτερη λυση να ειναι το w120i παλι vero. Ειναι πιο κοντα η οθονη στο surface, αλλα ειναι περισσοτερο laptop απο οτι tablet (λογω βαρους κυριως).
κοιτάζοντας για το vero που μου είπες, είδα και κάποια άλλα σε διάφορες τιμές... και θα ήθελα την γνώμη σου..
το οικονομικότερο, θα βόλευε για λύση ανάγκης για τώρα, και περισσότερο σαν κειμενογράφος, εκμεταλευόμενος την οθόνη αφής, για γρήγορη πληκτρολόγηση...
http://www.vnp.gr/ypologistes/tablets/x ... black.html

και άλλα δύο σε σαφώς άλλη κλάση!!
το toshiba και το dell
http://www.vnp.gr/ypologistes/tablets/x ... black.html 299e 8.9''
http://www.skroutz.gr/s/7190035/Dell-Ve ... -64GB.html 399 10.1''

ανάλογα με τα λεφτά ποιο θα ήταν μια καλή αγορά;

Y.G
συμφωνώ πως το surface είναι φοβερό εργαλείο, αλλά πολλά τα λεφτά για να το χρισιμοποιείς σαν αναλόγιο, αφού όλα τα υπολοιπά μπορείς να τα κάνεις και με ένα άλλο λαπτοπ ή σταθερό στο σπίτι!
nbouris
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Δεκ 2012, 23:07

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nbouris »

Τα 8" ειναι παρα πολυ μικρα σε οθονη. Δεν μπορει να γινει δουλεια. Το dell σαφως ειναι πιο ποιοτικο και με τα 64 gb ειναι πολυ καλο, αλλα το vero συνοδευεται απο πληκτρολογιο στην τιμη αυτη και με 64gb sd μπορει να αναπληρωσει τη μικρη μνημη. Η πληκτρολογηση στην οθονη αφης ειναι τελειως ακαταλληλη για δουλεια. Μονο για πολυυυ αναγκη. Οταν παω σπιτι θα στειλω και οδηγιες για το πως μπορει κανεις να κανει την καρτα sd να συνεργαστει με dropbox η onedrive κλπ. Εγω το εχω κανει και κανενα προβλημα.
melodios
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 23 Μάιος 2014, 18:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από melodios »

nbouris έγραψε:.... Η πληκτρολογηση στην οθονη αφης ειναι τελειως ακαταλληλη για δουλεια. Μονο για πολυυυ αναγκη....
τι εννοείς, για όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα (vero, toshiba, dell) δεν κάνουν την δουλειά.. ένα λόγος που θα ήθελα το ταμπλετ σε είναι να το χρισιμοποιώ όπως είπα και για την συγγραφή κειμένου.. σε διαφορετική περίπτωση αγοράζω για το αναλόγιο ένα άλλο ταμπλετ που θα μου κάνει την δουλειά της αρεσκίας μου.. και για το μελωδό τον δουλευω όπως και τώρα από σταθερό και ταμπλετ!
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Υποθέτω ότι εννοεί πως το πληκτρολόγιο αφής καταλαμβάνει την μισή οθόνη, οπότε είναι τελείως αντιπαραγωγικό!
nbouris
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Δεκ 2012, 23:07

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nbouris »

Σωστα και επιπλεον η αισθηση και η ταχυτητα πληκτρολογησης κανει αντιπαραγωγικο το πληκτρολογιο αφης, αλλα αυτη ειναι προσωπικη εκτιμηση.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Με αυτό για πληκτρολόγηση μουσικών σημείων σε tablet αφής, πώς σας φαίνεται;Εικόνα
dimitristsilis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2015, 16:29

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitristsilis »

Μια χαρά φαίνεται! Γενικά το πρόγραμμα είναι σε πρώιμο στάδιο;
nbouris
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Δεκ 2012, 23:07

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nbouris »

Γενικά και εμένα μου φαίνεται εντάξει, όμως σε τι ανάλυση οθόνης είναι αυτή η εικόνα;
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Δεν έχει σημασία η ανάλυση αφού το μεγεθος των εικονιδίων και των μενού ρυθμίζεται ελεύθερα σε όποιο μέγεθος θέλεις.
Γενικά το tablet για αποδοτική χρήση καλό είναι να είναι τουλάχιστν 12 ιντσες.
Σήμερα βρίσκεις και σε 13.5 ίντσες φτηνό tablet με Windows για Μελωδό για να κάνεις άνετα την δουλειά σου και στο σπίτι και στο αναλόγιο και για γράψιμο και για άλλους αυτοματισμούς και για παρουσίαση.
melodios
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 23 Μάιος 2014, 18:10

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από melodios »

Σάββας Παπαδόπουλος έγραψε:Με αυτό για πληκτρολόγηση μουσικών σημείων σε tablet αφής, πώς σας φαίνεται;Εικόνα
Πότε με το καλό θα είναι διαθέσιμο αυτό το πληκτρολόγιο;
tsak77
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 05 Δεκ 2012, 12:56

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tsak77 »

Μία ἐρώτηση: ὅταν στὰ win 10 εἴμαστε σὲ tablet mode κατὰ τὴν παρουσίαση ἑνὸς κειμένου ἡ περιήγηση γίνεται μόνο ἀπὸ τὰ βέλη ποὺ ἐμφανίζονται ἢ μπορεῖ νὰ γίνει καὶ μὲ σύρσιμο τοῦ δακτύλου;
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Και με σύρσιμο του δακτύλου δεξιά-αριστερά ή επάνω-κάτω.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Σάββας Παπαδόπουλος έγραψε:......Αυτό λοιπόν το μοντέλο που προτείνω για τον Μελωδό είναι το Dell XPS 18 με επεξεργαστή i7 ή i5.
Ζυγίζει περί τα 2 κιλά, έχει οθόνη 18,5 inches, επεξεργαστή i7 ή i5 ή i3 .....
Τώρα πιά έχουν βγεί και άλλα tablet ισάξια ή και καλύτερα και πιό φτηνά.
Άβαταρ μέλους
Σάββας Παπαδόπουλος
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2012, 22:42
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Tablet κατάλληλου για τον Μελωδό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σάββας Παπαδόπουλος »

Για παράδειγμα ένα με καλά χαρακτηριστικά, το Chuwi Hi12, με 2 λειτουργικά Windows10 + Android, 12 inch, 64 bit τετραπύρηνο και οθόνη πολύ λαμπερή IPS, με 183 ευρώ.
Από εδώ: https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_592783.html
Και ένα 13.5 inch με Windows 10 με 273 ευρώ από εδώ: https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_557447.html
Απάντηση